ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ρυθμούς..,. χελώνας οι προσλήψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

Στελέχη του ΕΣΥ εκτιμούν πως θα καθυστερήσει μήνες η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Με ρυθμούς..,. χελώνας οι προσλήψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

Το υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει τις μόνιμες προσλήψεις στα ΤΕΠ, ως ένα από τα μέτρα που συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των γενικών εφημεριών και άρα στη μείωση των ράντζων, που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, σε κάθε γενική εφημερία.

Ωστόσο, η σχετική προκήρυξη έχει εκδοθεί από την περασμένη άνοιξη και ακόμη οι διαδικασίες των προσλήψεων είναι σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με στελέχη του ΕΣΥ - και μάλιστα φιλικά προσκείμενα προς την κυβέρνηση - η αξιολόγηση των υποψηφίων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και ήδη έχει χαθεί ή πρώτη προθεσμία για το διορισμό τους. Στόχος ήταν οι γιατροί να πιάσουν δουλειά στα ΤΕΠ μέχρι στα Χριστούγεννα, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Τώρα οι γιατροί υπολογίζουν πως είναι αμφίβολο αν θα καταστεί δυνατό να προσληφθούν μέχρι το Πάσχα! Κι αυτό, παρ' ότι τον Απρίλιο θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έκδοση της σχετικής προκήρυξης.

Οι γιατροί ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών στα αρμόδια συμβούλια κρίσης των γιατρών, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Καθυστερούν και οι αλλαγές στο σύστημα εφημεριών

Εκτός των προσλήψεων στα ΤΕΠ, το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι επεξεργάζεται νέο μοντέλο εφημέρευσης στα νοσοκομεία της Αττικής, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη κατανομή των περιστατικών.

Το σχέδιο δεν φαίνεται να είναι ακόμη καθ' όλα έτοιμο, ενώ για την εφαρμογή του θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων. Αυτό σημαίνει το ΕΣΥ θα πρέπει να... περιμένει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι για να τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα εφημεριών.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες κρεβάτια - ακόμη και σε ειδικά τμήματα, όπως οι μονάδες εντατικής θεραπείας - μένουν αναξιοποίητα σχεδόν σε όλα τα μεγάλα νοσκομεία, αφού το υπάρχουν προσωπικό δεν επαρκεί για τη στελέχωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Προσλήψεις και νέο σύστημα εφημεριών υπόσχεται το υπουργείο για να εξαφανίσει τα ράντζα