ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο οργανισμό απέκτησε το νοσοκομείο Χανίων

Προβλέπονται νέα τμήματα και νέες ιατρικές ειδικότητες.

Νέο οργανισμό απέκτησε το νοσοκομείο Χανίων

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση, οι κλίνες νοσηλείας αυξάνονται από 460 σε 480. Επίσης προβλέπονται και 200 κλίνες, οι οποίες εντάσσονται στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας που περιλαμβάνει τρεις ξενώνες και δύο οικοτροφεία.

Οι θέσεις των μόνιμων γιατρών με τον νέο Οργανισμό αυξάνονται από 187 σε 197, ενώ συστήνεται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση εκτός από την ΜΕΘ Παίδων, στο νοσοκομείο Χανίων θα δημιουργηθούν και οι παρακάτω ειδικές μονάδες: Δερματολογική, ενδοκρινολογική, αγγειοχειρουργική, παιδοορθοπεδική, μετα-αναισθητικής φροντίδας, στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής και παιδοψυχιατρική.

Τώρα, θα πρέπει να προβλεφθούν και οι διαδικασίες στελέχωσης όλων αυτών των τμημάτων, καθώς αφότου ιδρυθούν θα πρέπει και να λειτουργήσουν!

Ο νέος οργανισμός προβλέπει αλλαγές και στις διοικητικές υπηρεσίες, με κυριότερη τη σύσταση Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

Το νοσοκομείο Χανίων βρέθηκε το φθινόπωρο στην επικαιρότητα, όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με οροφές θαλάμων που... στάζουν! Δημοσιοποιήθηκαν, δε, σχετικές τεχνικές εκθέσεις που έφεραν στο φως κακοτεχνίες στις σωληνώσεις και στη μόνωση. Ήδη, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες αποκατάστασης και επισκευής.