ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γιατροί που «ξέχασαν» να δηλώσουν εκατομμύρια ευρώ

Τα «λαβράκια» των ελέγχων για φοροδιαφυγή.

Οι γιατροί που «ξέχασαν» να δηλώσουν εκατομμύρια ευρώ

Ιδιώτες αλλά και γιατροί του ΕΣΥ πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κατά τους ελέγχους φοροδιαφυγής στο δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Όπως γνωστοποίησε η Αρχή, γυναικολόγος στο νομό Θεσσαλονίκης βρέθηκε με περιουσία αυξημένη κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Το ποσό δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα δηλωθένα εισοδήματα του γιατρού.

Ένας άλλος γιατρός, ογκολόγος, επίσης από τη Θεσσαλονίκη είχε... ξεχάσει να δηλώσει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ ένας οδοντίατρος είχε αποκρύψει φορολογητέα εισοδήματα 1,2 εκατομμυρίων!

Κατά περίπου 187.000 ευρώ πλουσιότερος βρέθηκε γιατρός του ΕΣΥ στη βόρεια Ελλάδα.

Από 101.000 έως και πάνω από 167.000 ευρώ δεν είχαν δηλώσει, ένας παιδίατρος στα Τρίκαλα, ένας γιατρός δημοσίου φορέα στον Έβρο, ένας ενδοκρινολόγος στα Επτάνησ, ένας μαιευτήρας της Αττικής και ένας καρδιοχειρουργός από την Κρήτη.

Τα ποσά στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν συγκεντρώθει μέσα σε δύο έως τέσσερα χρόνια.

Τόσο στις παραπάνω περιπτώσεις, όσο και σε άλλες - όπως ενός οδοντιάτρου και ενός δερματολόγου στην Αθήνα - οι γιατροί είσεπραταν χρήματα για επισκέψεις και εξετάσεις, χωρίς απόδειξη. Χαρακτηριστική ειναι η περίπτωση παιδιάτρου, που βρέθηκε να μην έχει κόψει πάνω από 10.000 αποδείξεις!

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν και επιχειρήσεις του τομέα Υγείας - κέντρα αισθητικής, λογοθεραπείας και άλλα - τα οποία επίσης παρείχαν «μαύρες» δηλαδή χωρίς απόδειξη υπηρεσίες.

Ο ιατρικός κλάδος είναι ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται διαχρονικά στο στόχαστρο των ελέγχων φοροδιαφυγής.