ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις επιθέσεις στα νοσοκομεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καταδικάζει τα περιστατικά βίας σε βάρος επαγγελματιών υγείας.

ΙΣΑ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις επιθέσεις στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, αιτία των επιθέσεων είναι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων.

«Κατανοούμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του πολίτη που έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες υγείας, όμως η ευθύνη δεν μπορεί να αποδίδεται στο προσωπικό. Γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι εργάζονται, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει και δεν έχουν ευθύνη, για τις σοβαρές δυσλειτουργίες των νοσοκομείων», σχολιάσουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου.

Και προσθέτουν πως η αύξηση των επιθέσεων σε βάρος του προσωπικού του ΕΣΥ είναι ανησυχητική και θα πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα τους αρμόδιους.

Ο ΙΣΑ καλεί το Υπουργείο Υγείας, να στηρίξει το Δημόσιο σύστημα υγείας, με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού. Επίσης ζητά να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία, με προσωπικό φύλαξης.

Οι επιθέσεις εναντίον γιατρών και λοιπών εργαζομένων τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και συμβαίνουν συνήθως στις γενικές εφημερίες και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, όπου προσέρχονται εκατοντάδες ασθενείς και σε πολλές περιπτώσεις περιμένουν ώρες ωσότου εξυπηρετηθούν.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία κατά καιρούς καταγγέλλουν τις μεγάλες ελλείψεις του ΕΣΥ σε προσωπικό φύλαξης.