ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο γραφείο χειρουργού που είχε συλληφθεί για φακελάκι

Οι εισβολείς φέρονται να χτύπησαν τον γιατρό και να προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο γραφείο χειρουργού που είχε συλληφθεί για φακελάκι

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν λίγο μετα τις 10 το βράδυ της Τρίτης, στο γραφείο του χειρουργού στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά, φέρονται να του επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια τον χαστούκισαν και προκάλεσαν ζημιές στο χώρο του γραφείου.

Αργότερα τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ανέβασαν στο διαδίκτυο κείμενο και βίντεο από την επίθεση. Μεταξύ άλλων, γράφουν: «Ο άνθρωπος αυτός πιάστηκε να δέχεται φακελάκι από έναν προλετάριο για να τον χειρουργήσει. Και μάλιστα έναν άπορο ασθενή, που ζούσε με επιδόματα και από τον οποίο είχε ήδη πάρει φακελάκι χιλιάδων ευρώ στην πρώτη του επέμβαση».

Ο εν λόγω γιατρός είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα με τη διαδικασία του αυτοφώρου ύστερα από καταγγελία ασθενή ο οποίος υποστήριξε ότι του ζητούσε χρήματα για τις επεμβάσεις και την παρακολούθησή του.

Ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία της δωροληψίας κατ´ εξακολούθηση. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, με την υποχρέωση μηνιαίας παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

«Οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας είναι αποδοκιμαστέα από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η περίπτωση για την οποία φέρεται να κατηγορείται ο εν λόγω πανεπιστημιακός γιατρός καλύπτεται από το τεκμήριο αθωότητας και τελεί υπό διερεύνηση ενώπιον των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας. Οι πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος αυτού μπορεί να αποδειχθούν διαφορετικές από τον τρόπο που παρουσιάζονται».

Διαβάστε επίσης:

Γιατρός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας ζήτησε τρία «φακελάκια» από τον ίδιο ασθενή!