ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΚΝΙ και ΔΗΠΑΚ ενισχύθηκαν στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών

Εντός της ημέρας αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα και η κατανομή των εδρών.

ΔΗΚΝΙ και ΔΗΠΑΚ ενισχύθηκαν στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών

Οι πληροφορίες από το χώρο των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρουν πως σε αυτή την αναμέτρηση ήταν αυξημένη η συμμετοχή των γιατρών. Υπολογίζεται ότι ψήφισαν 4.500 από τους περίπου 6.000 νοσοκομειακούς γιατρούς του λεκανοπεδίου Αττικής.

Πρώτη δύναμη αναδεικνέται η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακων Γιατρών (ΔΗΚΝΙ), που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και στην οποία ανήκει η σημερινή πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη. Το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης φαίνεται να ενισχύεται κατά περίπου 2 μονάδες, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2016 στις οποίες ήταν επίσης πρώτη.

Σημαντική εμφανίζεται και η ενίσχυση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών - στηρίζεται από το ΠΑΜΕ - που φαίνεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με περίπου 22%. Στις προηγούμενες εκλογές, είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη. Από την ΔΗΠΑΚ προέρχεται η σημερινή πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας.

Τρίτη δύναμη φαίνεται να είναι το «Ενωτικό Κίνημα για την ανατροπή», μια συνεργασία αριστερών και ριζοσπαστικών ιατρικών οργανώσεων.

Η παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνητικό κόμμα, το «Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών για τη Δημόσια Υγεία», φαίνεται πως υπέστη περαιτέρω αποδυνάμωση με το ποσοστό του να πέφτει γύρω στο 11%.