ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέταρτη η φιλοκυβερνητική παράταξη στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών

Σημαντική ενίσχυση της «γαλάζιας» και της «κόκκινης» παράταξης.

Τέταρτη η φιλοκυβερνητική παράταξη στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών

Στην τέταρτη θέση «καταποντίστηκε» το «Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών για τη Δημόσια Υγεία», που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και έλαβε 452 ψήφους και μόλις δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νοσοοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Για την πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, η φιλοκυβερνητική παράταξη έλαβε 483 και θα εκπροσωπηθεί με 13 γιατρούς.

Είναι η δεύτερη εκλογική ήττα που υφίστανται οι προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ γιατροί, μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.

Πρώτη - για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση - αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΔΗΚΝΙ) που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία έλαβε 1193 ψήφους και 4 έδρες στην ΕΙΝΑΠ, ενώ στην ΟΕΝΓΕ κέρδισε 1368 ψήφους και 37 αντιπροσώπους.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών, που στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα και η οποία αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με 904 και 3 έδρες στην ΕΙΝΑΠ και με 950 ψήφους και 26 αντιπροσώπους στην ΟΕΝΓΕ.

Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε το «Ενωτικό Κίνημα για την ανατροπή», μια συνεργασία αριστερών και ριζοσπαστικών ιατρικών οργανώσεων, που έλαβε 3 έδρες στη διοίκηση της ΕΙΝΑΠ.

Τα «Μπλε» και τα «κόκκινα» νοσοκομεία

Ο Ευαγγελισμός βάφτηκε κόκκινος, αφού η ΔΗΠΑΚ «σάρωσε» με 226 ψήφους σε σύνολο 390.

Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών η «γαλάζια» παράταξη έλαβε 166 ψήφους, ενώ στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, πρώτο βγήκε το Ενωτικό Μέτωπο με 129 ψήφους σε σύνολο 302.

Το Μέτωπο, παρά τη συνολική ήττα, ήταν πρώτο στο Σισμανόγλειο, με 85 ψήφους και στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" με 29 ψήφους σε σύνολο 70. Ωστόσο, έλαβε μόλις μια ψήφο στο «Ανδρέας Συγγρός» και στο Αττικόν. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χαϊδαρίου είχε σε αυτές τις εκλογές τη «δική του» ανεξάρτητη παράταξη η οποία και αναδείχθηκε πρώτη.