ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπρηστική επίθεση στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης για τον hiv

Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας.

Εμπρηστική επίθεση στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης για τον hiv

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της δομής που βρίσκεται στο Μοναστηράκι και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Με την έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής, αποτράπηκε η εξάπλωση της φωτιάς στους επάνω ορόφους, καθώς και στα διπλανά κτίρια.

Μέσα στο κτίριο δεν βρίσκονταν άνθρωποι. Οι εθελοντές της Θετικής Φωνής είχαν φύγει από το χώρο στις 12:30 τη νύχτα, για να υλοποιήσουν εξωτερική δράση του συλλόγου, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, οι δράστες εισέβαλαν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και έβαλαν φωτιά ρίχνοντας βενζίνη.

2019 03 12 13.39.43

Τα Checkpoint είναι μια πρωτοβουλία της Θετικής Φωνής και του ιδρύματος AHF Europe και έχουν διενεργήσει πάνω από 100.000 δωρεάν εξετάσεις για hiv - aids. Υπολογίζεται ότι στα κέντρα αυτά διαγιγνώσκεται κάθε χρόνο περίπου το 30% των νέων περιστατικών hiv στην Ελλάδα.

Τα μέλη του Συλλόγου δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φοβηθούν και θα συνεχίσουν τις δράσεις τους, «με επίκεντρο τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από την έκφραση, την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου, τη φυλή, την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την κοινωνική θέση, τη θρησκεία και την οικονομική κατάστασή του».