ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα σημαντικό αιματολογκό συνέδριο για πρώτη φορά στην Αθήνα (video)

Ένα σημαντικό αιματολογκό συνέδριο για πρώτη φορά στην Αθήνα (video)

Για πρώτη φορά η Αμερικανική Αιματολογική Εταιρεία (ASH) σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία (ΕΑΕ), διοργανώνει την διημερίδα «ASH highlights in the Mediterranean”, στην Αθήνα, 15 με 16 Μαρτίου 2019.

Η Αμερικανική Αιματολογική Εταιρεία μετρά πάνω από 17.000 τακτικά μέλη και θεωρείται πρωτοπόρος στη βασική και κλινική έρευνα των αιματολογικών νοσημάτων.

Κάθε χρόνο, πραγματοποιείται στην Αμερική, το ετήσιο συνέδριο της ASH με τεράστια συμμετοχή (πάνω από 30.000 σύνεδροι)  και με όλες τις τελευταίες ανακαλύψεις και εξελίξεις στην Αιματολογία.

Για να γίνει δυνατή η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Αιματολογία μετά από κάθε συνέδριο της ASH, διοργανώνονται διημερίδες για την παρουσίαση των σημαντικότερων επιτευγμάτων (ASH Highlights), συνήθως σε αμερικανικό έδαφος ή στην Ασία.

Είναι πρώτη φορά που τέτοια εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και μάλιστα στην Αθήνα. Στην Οργανωτική Επιτροπή μετείχαν οι καθηγητές Αιματολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, Παναγιώτης Παναγιωτίδης και Ευάγγελος Τέρπος και ο Γεώργιος Βασιλόπουλος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η επικοινωνία, ενημέρωση και συζήτηση για τα πρόσφατα βιολογικά και κλινικά δεδομένα στην Αιματολογία είναι αναγκαία για τους γιατρούς και τους υπόλοιπους επιστήμονες που ασχολούνται με την διάγνωση, θεραπεία και έρευνα των αιματολογικών νοσημάτων.

Στο «ASH highlights in the Mediterranean» θα παρουσιαστούν και συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν όλα τα αιματολογικά νοσήματα. Μεταξύ των ομιλητών είναι διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες που εργάζονται σε κέντρα αναφοράς στις ΗΠΑ, όπως η προηγούμενη πρόεδρος της ASH καθηγήτρια Alexis Thompson και ο τωρινός πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας, καθηγητής Roy Silvestein.

Best of DPG network

PlusQueen