ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία στο Αττικό νοσοκομείο πραγματοποιεί ο δήμος Χαϊδαρίου

Οι τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στις δομές Υγείας της περιοχής τους.

Διαμαρτυρία στο Αττικό νοσοκομείο πραγματοποιεί ο δήμος Χαϊδαρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Αττικού Νοσοκομείου έχει προγραμματίσει για το πρωί σήμερα, Κυριακή 17 Μαρτίου, ο δήμος Χαϊδαρίου με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων της περιοχής. Στην κινητοποίηση μετέχει και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.

Οι φορείς διαμαρτύρονται για τις συνθήκες λειτουργίας του Αττικού, το οποίο γεμίζει ράντζα σε κάθε γενική εφημερία, ενώ την ίδια ώρα αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, με κάποια μηχανήματα να βγαίνουν εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας και άλλα - όπως ο μαγνητικός τομογράφος - να λείπουν εντελώς!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα», (πρώην Λοιμωδών) λειτουργεί πλέον μόνο ως μονάδα Πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ τα Κέντρα Υγείας της περιοχής υπολειτουργούν, αφού δεν έχουν καν τους γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων».

Επιπλέον, «τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της περιοχής συρρικνώνονται, στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα παραμένουν κλειστές πτέρυγες λόγω έλλειψης προσωπικού και το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων υποβαθμίζεται».

Οι τοπικοί φορείς του Χαϊδαρίου ζητούν μεταξύ άλλων:

  • Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
  • Ενίσχυση του Αττικού με μόνιμο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση.
  • Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων και επαρκή εξοπλισμό
  • Μόνιμο γιατρό και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τις βιομηχανικές ζώνες.