ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα διοίκηση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, νοθεία καταγγέλλουν συμπολιτευόμενοι γιατροί

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο. Λαθροχειρία καταγγέλλουν γιατροί της φιλοκυβερνητικής ιατρικής παράταξης. 

Νέα διοίκηση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, νοθεία καταγγέλλουν συμπολιτευόμενοι γιατροί

Μετά τις αρχαιρεσίες της 3ης Μαρτίου, στις οποίες επικράτησε με συντριπτική πλειοψηφία 62% η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, συγκροτήθηκε το νεό διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Νέος πρόεδρος είναι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλο, πλαστικός χειρουργός από τη Θεσσαλονίκη, τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας.

Τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου καταλαμβάνει για πρώτη φορά μια γυναίκα, η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Δεύτερος αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη έχουν ως εξής:

Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Ελευθερίου
Ταμίας: Βασίλης Ψυχογυιός
Μέλη: Χάρης Βαβουρανάκης, Δημήτρης Βαρνάβας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Παύλος Καψαμπέλης, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, Χρήστος Παπάζογλου, Ανδρεάς Παπανδρουδης, Παναγιώτης Παπανικολάου, Μιχάλης Ψαλτάκος, Παναγιώτης Ψυχάρης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο διοικητικό συμβούλιο, «προτίθεται να αναλάβει άμεσα σημαντικές πρωτοβουλίες για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο και τα θέματα Δημόσιας Υγείας
της χώρας».

Τι καταγγέλλουν συμπολιτευόμενοι γιατροί

Γιατροί που πρόσκεινται στο κυβερνητικό κόμμα καταγγέλλουν πως «η συγκρότηση του νέου προεδρείου έγινε βεβιασμένα και χωρίς να έχουν επικυρωθεί τα αποτελέσματα των εκλογών».

Μιλούν μάλιστα για «νοθεία» στην καταμέτρηση των σταυρών που έλαβαν υποψήφιοι της «γαλάζιας» παράταξης, νοθεία που, όπως υποστηρίζουν «πιστοποιήθηκε από την εφορευτική επιτροπή μετά τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν».

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες γιατρούς, «με αυτό το προεδρείο είναι αδύνατον ο ΠΙΣ να εκφράσει τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, να σταθεί ως σοβαρός συνομιλητής απέναντι στον ΕΟΠΥΥ και την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου υγείας, να συμμετάσχει στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Ιατρικά όργανα».