ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθημερινές οι καταγγελίες για τα προβλήματα στο ΕΣΥ

Κάθε μέρα, αναδεικνύονται τα προβλήματα των νοσοκομείων της χώρας.

Καθημερινές οι καταγγελίες για τα προβλήματα στο ΕΣΥ

Τις ελλείψεις του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας διαπίστωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Η ΠΟΕΔΗΝ, από την πλευρά της, αναδεικνύει τις ελλείψεις ενός ακόμη νησιωτικού νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στη Νίκαια ενημέρωσαν τον Γιώργο Πατούλη ότι 80ς θέσεις ιατρικού προσωπικού μένουν κενές, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό είναι 20% από άλλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, καθώς δεν έχουν αναπληρωθεί κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Το νοσοκομείο δέχεται πάνω από 1600 ασθενείς σε κάθε εφημερία, ενώ θα μπορούσε να αποσυμφορηθεί αν λειτουργούσαν επαρκώς οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής.

4 8 2019 nosok nikaia5

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός αποτελεσματικού πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, προκειμένου να μην απευθύνονται όλοι οι ασθενείς στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. «Οφείλουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για να μην υπάρχουν κενές θέσεις, στα νοσηλευτικά ιδρύματα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΠΟΕΔΗΝ: Γυμνό από προσωπικό και εξοπλισμό το νοσοκομείο της Κω

«Πρωταγωνιστής» στις καθημερινές καταγγελίες είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία σήμερα περιγράφει τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Κώ.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, «το νοσοκομείο δεν έχει καρδιολόγο και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται από ιδιώτη ο οποίος καλείται στις έκτακτες ανάγκες»!

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ακόμη οτι «υπηρετεί μόνο ένας παιδίατρος, στη μαιευτική όσες μητέρες έχουν να πληρώσουν, καλούν ιδιώτες να εξετάσουν τα νεογνά...»

Στην ίδια καταγγελία αναφέρεται ότι «ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες, ενώ το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν καλύπτει όλες τις μικροβιολογικές εξετάσεις (λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων)».

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «φάντασμα» το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, υποστηρίζοντας οτι «στεγάζεται σε καινούργιο κτίριο, είναι εξοπλισμένο με ακτινολογικό, μικροβιολογικό εργαστήριο και ιατρεία, αλλά λειτουργεί με έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή»!