ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλειστά Ιατρεία και Εργαστήρια 23-25 Μαΐου

Η ΠΟΣΚΕ απευθύνει κάλεσμα ώστε να παραμείνουν κλειστά τα ιατρεία και τα ιατρικά εργαστήρια από Πέμπτη 23 μέχρι και Σάββατο 25 Μαΐου.

Κλειστά Ιατρεία και Εργαστήρια 23-25 Μαΐου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών ειδικοτήτων με σχετική της ανακοίνωση απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις κάνοντας λόγο για «παράλογο τιμωρητικό rebate αυτοπαραπομπής» τονίζοντας την δυσαρέσκεια τους για το ισχύον καθεστώς λέγοντας «θα πληρώνουμε τον ασθενή για να τον εξετάσουμε».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, Φ.Ν. Πατσουράκος και ο Γενικός Γραμματέας, Αναστάσιος. Ν. Τσάτσος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Υπομένουμε χρόνια το παράλογο τιμωρητικό rebate αυτοπαραπομπής - 40%, παρά την συνταγογράφηση μέσω διαγνωστικών πρωτοκόλλων, που σημαίνει παγκοσμίως ότι οι ζητούμενες εξετάσεις είναι αναγκαίες. Στη συνέχεια σε αυτές τις αναγκαίες εξετάσεις, υπάρχει ένα επιπλέον ποσοστό - 30%, ως clawback.

Χωρίς υπερβολή, σε λίγο με τις τιμές που μας πληρώνουν (πχ triplex καρδιάς 18 ευρώ, Τεστ κοπώσεως 9 ευρώ, Holter ρυθμού 4 ευρώ ) θα πληρώνουμε τον ασθενή για να τον εξετάσουμε.

Για την αξιοπρέπεια μας , την επιβίωση μας αλλά και την διαφύλαξη της Υγείας των ασθενών μας, σας καλούμε να απέχετε και να κλείστε τα ιατρεία σας, 23 - 24 και 25/5/2019, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση Ιατρών και Εργαστηρίων, για ένα καλύτερο αύριο».