ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλείνουν έξι κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ – Στάσεις εργασίας από το προσωπικό

Τρίωρες στάσεις εργασίας, από τις 08:00 έως τις 11:00, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του δεύτερου ορόφου, λόγω έλλειψης ιατρών – εντατικολόγων.

Κλείνουν έξι κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ – Στάσεις εργασίας από το προσωπικό

Από την Διονυσία Προκόπη

Οι στάσεις εργασίας ξεκίνησαν από την Τρίτη 21/05/2019 και θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη 23/05/2019. Το Σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι, ενώ ο Γενικός Διευθυντής – Συντονιστής του νοσοκομείου είχε δεσμευτεί ότι θα φροντίσει για τη στελέχωση της ΜΕΘ, δεν προέβη στην αναπλήρωση των ιατρών που αποχώρησαν. Αποτέλεσμα είναι να κλείνουν έξι κλίνες Εντατικής, οι οποίες είναι κρίσιμες για το Λεκανοπέδιο.

Οι εργαζόμενοι του ΝΙΜΤΣ διεκδικούν τη στελέχωση της ΜΕΘ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως τονίζουν. Επίσης, ζητούν την αναπλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών του ΕΣΥ οι οποίοι αποχώρησαν από το νοσοκομείο λόγω συνταξιοδότησης.

Τις κινητοποιήσεις του προσωπικού στηρίζει η ΕΙΝΑΠ και η ΠΟΕΔΗΝ. «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει την απόφαση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ για στάση εργασίας και καταγγέλλει τη Διοίκηση η οποία δεν έχει φροντίσει να ενισχύσει με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό τις κλινικές και τα τμήματα» αναφέρει η ένωση των νοσοκομειακών γιατρών.

«Καλύπτουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ και καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση, Τετάρτη 22/5/2019, στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου στις 9.00πμ. Δεν θα επιτρέψουμε να στερηθούν οι ασθενείς άλλες έξι κλίνες ΜΕΘ που κλείνουν στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης προσωπικού» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: Newsbomb.gr