ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωκλινική: Εξελίξεις στην χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του Παχέως Εντέρου & Ορθού

Ευρωκλινική: Εξελίξεις στην χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του Παχέως Εντέρου & Ορθού

Η Ευρωκλινική και οι έμπειροι, εξειδικευμένοι χειρουργοί της, θα αποτελέσουν τη μοναδική ελληνική εκπροσώπηση από πλευράς ιδιωτικών κλινικών συμμετέχοντας μαζί με άλλα 40 κορυφαία κέντρα της Ευρώπης και της Κορέας σε δύο Πανευρωπαϊκά Προγράμματα έχουν ως στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Ρομποτικής & Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, στην αντιμετώπιση των παθήσεων του Παχέως Εντέρου και του Ορθού.

Μέσω της ανάλυσης και σύγκρισης δεδομένων σε περισσότερους από 2500 ασθενείς που θα υποβληθούν σε Ανοικτές, Λαπαροσκοπικές και Ρομποτικές επεμβάσεις καρκίνου του Παχέως Εντέρου & Ορθού, επιχειρείται η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων των Ελάχιστα Επεμβατικών Τεχνικών και η καθιέρωση τους ως μεθόδου εκλογής για την αντιμετώπιση τέτοιων παθήσεων.

Αν και οι Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οδηγίες συνιστούν πλέον, ο καρκίνος του Παχέως Εντέρου και του Ορθού να αντιμετωπίζεται με Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές, η χρήση του ρομπότ αποτελεί, προς το παρόν, τη μέθοδο εκλογής, μόνο στις ΗΠΑ και σε επιλεγμένα μεγάλα Κέντρα της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως λόγω της έλλειψης χειρουργικών ομάδων με την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση στη συγκεκριμένη μέθοδο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, πάνω από τους μισούς ασθενείς να χειρουργούνται με ανοιχτές μεθόδους, οι οποίες όχι μόνο αυξάνουν τις επιπλοκές, όπως ο μετεγχειρητικός πόνος, οι ημέρες νοσηλείας και ο αριθμός των μόνιμων κολοστομιών, αλλά υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι οδηγούν σε χειρότερα ογκολογικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, ενδεχομένως, να έχουν περισσότερες πιθανότητες να νικηθούν από το συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.

Ο καρκίνος του Παχέως Εντέρου & Oρθού είναι ο τρίτος συνηθέστερος τύπος καρκίνου στους άνδρες και ο δεύτερος συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι το 2018 υπήρξαν παγκοσμίως πάνω από 1,8 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις, εκ των οποίων πάνω από το 1/3 των ασθενών αυτών θα νικηθούν από τη συγκεκριμένη νόσο.

 

0127

Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής δήλωσε: «Η Ευρωκλινική μέσω των εξειδικευμένων ιατρών της και του Ιατροτεχνολογικού της εξοπλισμού αποδεικνύει πως πρωταγωνιστεί και συμμετέχει στη διαμόρφωση των πιο σύγχρονων ιατρικών εξελίξεων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση δύσκολων ασθενειών και την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς».

Η κα Θάλεια Πετροπούλου, MD, Ph.D, FRCS, Χειρουργός, Εξειδικευμένη στη Ρομποτική & Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Κατωτέρου Πεπτικού, ανέφερε: «Η ανάδειξη και καθιέρωση της χρήσης της ρομποτικής χειρουργικής ως μεθόδου εκλογής για επεμβάσεις καρκίνου Παχέως Εντέρου και Ορθού, κυρίως στην ομάδα των ασθενών ‘’υψηλού κινδύνου’', θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου προσφέροντας ταχύτερη ανάρρωση, λιγότερες επιπλοκές, και, ενδεχομένως, καλύτερα ογκολογικά αποτελέσματα και ποιότητα ζωής των ασθενών.

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών και για τα οποία πιστοποιήθηκε ως το 1ο στην Ελλάδα και την Ευρώπη «Patients Friendly Hospital».

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα και με ISO 9001:2015.

www.euroclinic.gr

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen