ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ρεθύμνου: Δράση ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία

Δράση για την ευαισθητοποίησης της αναπηρίας, διοργάνωσε το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) στην οποία συμμετείχαν και μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ρεθύμνου: Δράση ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία

Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ρεθύμνου, του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, στα πλαίσια της δράσης «Ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της Αναπηρίας» πραγματοποίησε δράση εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Μέσα από σειρά παράλληλων δράσεων βιωματικού χαρακτήρα στις οποίες συμμετείχαν 250 μαθητές και 26 εκπαιδευτικοί, έγινε αναλυτική παρουσίαση του φαινομένου αυτού, ενώ επιχειρήθηκε η ευαισθητοποίηση, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και ο προβληματισμός των παιδιών που συμμετείχαν.

Στη δράση η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου συμμετείχαν τμήματα σχολικών μονάδων από την πόλη και την ενδοχώρα του Ρεθύμνου, καθώς και ο Μανώλης Στεφανουδάκης, παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο ακόντιο και ο Γιώργος Διαλεκτάκης, αθλητής ΑμεΑ, για την ενημέρωση των μαθητών και καθηγητών τους.

Ο Γιώργος Φραγκιαδάκης διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και η ομάδα του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., ευχαρίστησαν τους αθλητές για την υποστήριξη της δράσης καθώς και τους χορηγούς που δώρισαν κάποια είδη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην εκπαίδευση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Σπονδυλική στήλη: Όταν ο πόνος οδηγεί σε αναπηρία - 7 στους 10 ενήλικες με σοβαρό πρόβλημα

Κοινωνικό μέρισμα: Τι προβλέπεται, τι ζητούν τα άτομα με αναπηρία