ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οδοντίατροι:Απαράδεκτη η πρόταση Ξανθού για αφαίρεση του κονδυλίου οδοντιατρικής πρόληψης στα παιδιά

Ο Ανδρέας Ξανθός, πρότεινε την αφαίρεση του συγκεκριμένου κονδυλίου από τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο Υπουργείο με τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων, των εργαστηρίων και φυσικοθεραπευτών.

Οδοντίατροι:Απαράδεκτη η πρόταση Ξανθού για αφαίρεση του κονδυλίου οδοντιατρικής πρόληψης στα παιδιά

Τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.) εκφράζουν την αγωνία τους με τη συγκεκριμένη πρόταση του υπουργού και τονίζουν ότι το πρόγραμμα οδοντιατρικής πρόληψης που είχε συμφωνηθεί να ξεκινήσει του χρόνου πρέπει να πραγματοποιηθεί, καθώς θα αντιμετώπιζε χρόνιες ελλείψεις και ανεπάρκειες, οι οποίες αφορούν τη στοματική υγεία των παιδιών.

Παράλληλα τα μέλη της Ε.Ο.Ο. υποστηρίζουν ότι πρέπει επιτέλους να εκπονηθεί στη χώρα μας ένα εθνικό σχέδιο πρόληψης στοματικών νοσημάτων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.

Μάλιστα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο., Αθανάσιος Δεβλιώτης, «είμαστε σε θέση να υποδείξουμε στο υπουργείο Υγείας τις κατευθυντήριες γραμμές και να συνδράμουμε στην υλοποίηση του εθνικού σχεδίου που είναι πλέον απαραίτητο αφού η στοματική υγεία των Ελλήνων έχει εγκαταλειφθεί πλήρως».

Τις επόμενες μέρες, οι εκπρόσωποι της Ε.Ο.Ο., θα επιδιώξουν συνάντηση με τους αρμοδίους για θέματα υγείας όλων των κομμάτων και θα ζητήσουν «τη δέσμευσή τους ότι θα εντάξουν στο πρόγραμμα υγείας τους τη σταθερή χρηματοδότηση της στοματικής υγείας που θα ανέρχεται στο 5% των συνολικών δαπανών υγείας» πρόσθεσε ο κ. Δεβλιώτης και τόνισε ότι «στόχος μας είναι η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων στην πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη και να κατανοήσουν όλοι οι πολίτες ότι η στοματική υγεία είναι σημαντική και αλληλένδετη με τη σωματική υγεία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Τι περιλαμβάνει και τι όχι η τροπολογία για την παιδιατρική οδοντιατρική φροντίδα του ΕΟΠΥΥ

ΠΦΥ: Ξεκινά η οδοντιατρική περίθαλψη στα παιδιάΠΦΥ: Ξεκινά η οδοντιατρική περίθαλψη στα παιδιά