ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Καθησυχαστικός ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την επιδημία στο Δυτικό Κογκό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.). με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι η επιδημία του Έμπολα στο Κογκό, δεν συνιστά παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία.

Έμπολα: Καθησυχαστικός ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την επιδημία στο Δυτικό Κογκό

Η επιδημία του Έμπολα επεκτάθηκε στην Ουγκάντα δέκα μήνες αφότου ο ιός έκανε την επανεμφάνισή του στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ., Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επειγόντων Καταστάσεων του Οργανισμού.

Η Επιτροπή αυτή έκρινε ότι η επιδημία του Έμπολα συνιστά όντως απειλή για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την γύρω περιοχή, όχι όμως και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχουν αναφερθεί περισσότερα από 2.100 κρούσματα από πέρυσι τον Αύγουστο. Από τους ασθενείς αυτούς, οι 1.411 πέθαναν. Αυτήν την εβδομάδα αναφέρθηκαν δύο κρούσματα και στην Ουγκάντα.

Επρόκειτο για δύο μέλη της ίδιας οικογένειας που είχαν πάει πρόσφατα στη ΛΔ του Κονγκό για να βοηθήσουν συγγενείς τους για την κηδεία ενός άλλου συγγενή που πέθανε από Έμπολα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Τι σκοτώνει τον ιό Έμπολα (φωτογραφίες)

Έμπολα: Τρεις φορές πιο φονικός ο ιός λόγω μετάλλαξης