ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

Η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) και υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ελευθερία Χατζηγεωργίου πραγματοποίησε περιοδεία στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

Κατά την παραμονή της στους χώρους του νοσοκομείου η κα. Χατζηγεωργίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας.

Το πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, (Ο.Α.Ε.Δ.) είχε ενεργοποιηθεί το 2016 και ο στόχος του είναι διττός.

Η άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και η κάλυψη των αναγκών σε φορείς υγείας και έχει λάβει παράταση για το 2019 με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας.

Η κ. Χατζηγεωργίου, συνομιλώντας με τους εργαζομένους που απασχολούνται στο «Γ. Παπανικολάου», μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος του ΟΑΕΔ, τόνισε τη σημασία του προγράμματος και εξήρε την προσφορά των εργαζομένων, που καλύπτουν επείγουσες ανάγκες στο δημόσιο σύστημα υγείας σε όλη τη χώρα, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να βρεθεί τρόπος για την απορρόφηση των συμβασιούχων με προκήρυξη μέσω του ΑΣΕΠ.

Επίσης η κ. Χατζηγεωργίου συναντήθηκε και με τη διοικήτρια του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Μαρία Γιόγκατζη, ενώ συζήτησε και με άλλους εργαζομένους του νοσοκομείου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)