ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίδρυση 8 νέων σχολείων Ειδικής Αγωγής

Την ίδρυση οκτώ νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ίδρυση 8 νέων σχολείων Ειδικής Αγωγής

Συγκεκριμένα, ιδρύονται 2 Ειδικά Νηπιαγωγεία (σε Νέα Μάκρη και Ωρωπό), 3 Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (σε Αθήνα, Ωρωπό και Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης) και 3 Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια (σε Ζάκυνθο, Προποντίδα Χαλκιδικής και Πάρο).

Μάλιστα, το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) που ιδρύεται στον Δήμο Αθηναίων είναι το πρώτο και μέχρι σήμερα, οι μαθητές-δημότες αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση για να φοιτήσουν σε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. όμορου Δήμου.

Η ίδρυσή του, σύμφωνα με το υπουργείο, θα συμβάλλει θετικά και στην εύρυθμη λειτουργία των υπολοίπων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της Αττικής.

Επίσης, με την ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση μετατρέπονται 2 σχολικές μονάδες σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και ιδρύονται τομείς και ειδικότητες. Ακόμα, προάγονται 8 Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω αύξησης του μαθητικού τους δυναμικού και υποβαθμίζονται 3 λόγω μείωσης αυτού.

Τέλος, καταργούνται 6 Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (σε Κοζάνη και Μαγνησία) οι οποίες προ πολλών ετών δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης μαθητών.

(ΑΠΕ- ΜΠΕ)

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου: Το ειδικό σχολείο δίνει μαθήματα επιχειρηματικότητας και ανθρωπισμού