ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γενικό Νοσοκομείο Θήρας: Σημαντικά βήματα για εκσυγχρονισμό των υποδομών του

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Θήρας και των Κυκλάδων γενικότερα, η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας γνωστοποίησε ότι η αποκατάσταση βλαβών στον ψηφιακό μαστογράφο και οι εργασίες για τη θέση σε λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού προχωρούν κανονιά.

Γενικό Νοσοκομείο Θήρας: Σημαντικά βήματα για εκσυγχρονισμό των υποδομών του

Με σχετική του ανακοίνωση το νοσοκομείο επισημαίνει ότι και το 9θέσιο βαν μεταφοράς υπέργηρων κατοίκων είναι έτοιμο να τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών.

Ψηφιακός μαστοργράφος

Ο Ψηφιακός Μαστογράφος ο οποίος είχε εγκατασταθεί από το 2010 και το 2016 βρέθηκε χαλασμένος λόγω των κλιματικών συνθηκών στο κλειστό επί 5 χρόνια νοσοκομείο, έχει επισκευαστεί πλήρως, ενώ μέσω της σύμβασης με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας έχει εξασφαλιστεί η συντήρηση και επισκευή του για 3 χρόνια. Στη σύμβαση υπάρχει ρήτρα αντικατάστασης του μηχανήματος σε περίπτωση βλάβης της οποίας η επισκευή θα κριθεί μη συμφέρουσα. Προκειμένου να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών εκκρεμεί η έκδοση της άδειας λειτουργίας του από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στην οποία έχουν ήδη κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βαν μεταφοράς υπέργηρων κατοίκων

Το Γ.Ν. Θήρας απέκτησε μέσω δωρεάς ένα 9θέσιο βαν μεταφοράς προσώπων, το οποίο διατίθεται να χρησιμοποιήσει για τη μεταφορά υπέργηρων κατοίκων του νησιού από τα χωριά στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και αντίστροφα. Το βαν είναι πανέτοιμο να τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών και για το λόγο αυτό η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας καλεί δημόσια τη Δημοτική Αρχή να ορίσει το χρόνο και τον τόπο συνάντησης με τους προέδρους των κοινοτήτων, προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος λειτουργίας του.

Μονάδα τεχνητού νεφρού

Οι εργασίες για τη θέση σε λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού έχουν προοδεύσει. Πιο συγκεκριμένα η κατασκευάστρια εταιρεία της μονάδας επεξεργασίας νερού έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες και έχει αποστείλει δείγμα του νερού στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να πιστοποιηθεί η καταλληλόλητά του. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφθεί το νοσοκομείο κλιμάκιο της αντιπροσώπου εταιρείας των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης για να τα θέσει σε λειτουργία.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ευελπιστεί ότι μέσα στις επόμενες μέρες ο εξοπλισμός της ΜΤΝ θα λειτουργεί στην εντέλεια και θα είναι σε θέση να ξεκινήσει προοδευτικά την λειτουργία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ