ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοποριακή διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας στο Ερρίκος Ντυνάν

Νέοι δρόμοι στην αντιμετώπιση καρδιοπαθών υψηλού κινδύνου διανοίγονται με την χρήση εξελιγμένων τεχνολογικών μέσων και μεθόδων που εφαρμόζονται πλέον και στη χώρα μας.

Πρωτοποριακή διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας στο Ερρίκος Ντυνάν

Αρχές Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, η πρώτη διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας με βαλβίδα νέας γενιάς Lotus Edge στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Η επέμβαση έγινε σε ασθενή 84 ετών με σοβαρού βαθμού στένωση της αορτικής βαλβίδας, από τους ιατρούς του Γ΄ Καρδιολογικού τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας & Βαλβιδοπαθειών, Βάιο Τζίφο, Αθανάσιο Κολυβήρα και Γεώργιο Τζάνη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «η επέμβαση στην 84χρονη ασθενή συμπεριλαμβάνεται στα 90 πρώτα περιστατικά του Limited Market Evaluation Registry, τα οποία πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα κέντρα αριστείας (center of excellence) της Ευρώπης με τη συμμετοχή έμπειρων επεμβατικών καρδιολόγων. Η νέα αορτική βαλβίδα θεωρείται η βαλβίδα της επόμενης γενιάς, τοποθετείται πλήρως ελεγχόμενα και με ακρίβεια, ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιπτώσεις, και είναι η μόνη μηχανικά εκπτυσσόμενη βαλβίδα με δυνατότητα επανατοποθέτησης για βελτιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος, εξασφαλίζοντας μια επέμβαση με ελάχιστες επιπλοκές και ταχεία ανάρρωση των ασθενών».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γ' Καρδιολογικού Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας & Βαλβιδοπαθειών, Βάιος Τζίφος, «το Ερρίκος Ντυνάν όχι μόνον παρακολουθεί κάθε εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο, αλλά αποτελεί Κέντρο αναφοράς για διαδερμικές επεμβάσεις των ασθενών με βαλβιδοπάθειες. Ο νέος ψηφιακός αγγειογράφος, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μαζί με την εμπειρία μας στο χώρο της επεμβατικής καρδιολογίας, δίνουν την δυνατότητα να γίνουν πρωτοποριακές επεμβάσεις».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)