ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ για τις προσλήψεις στην υγεία - Δείτε πότε

Πορεία «σωτηρίας της δημόσιας υγείας και πρόνοιας» στην Αττική προγραμματίζει στις 23 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ για τις προσλήψεις στην υγεία - Δείτε πότε

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία «με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν ανατάσσεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως οι 2.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν «θα καθυστερήσουν λόγω των πολυδαίδαλων διαδικασιών του ΑΣΕΠ» και παράλληλα «δεν καλύπτουν τις ανάγκες», αφού, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έφυγαν «25.000 υπάλληλοι στα χρόνια των μνημονίων και 1.500 αποχωρούν κατ' έτος».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «οι συμβάσεις των 12.000 έκτακτων υπαλλήλων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 και δεν υπήρξε δέσμευση παράτασης των συμβάσεων. Δεν υπάρχει εξαγγελία για αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσια Υγείας Πρόνοιας, των μισθών και την ένταξή μας στα ΒΑΕ».

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε συνέχιση των κινητοποιήσεων και στις 23 Οκτωβρίου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 15:00 και πορεία διαμαρτυρίας.

Ακόμη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και για τους έκτακτους υπαλλήλους με αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, αύξηση στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση εκτάκτων, εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)