ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Γιατί διακόπηκε ξαφνικά το πρόγραμμα χημειοθεραπειών – Τι λέει ο Διοικητής

Το πρόγραμμα χημειοθεραπειών του «Αττικόν» διακόπηκε αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Γιατί διακόπηκε ξαφνικά το πρόγραμμα χημειοθεραπειών – Τι λέει ο Διοικητής

Οι ασθενείς ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στα προγραμματισμένα ραντεβού τους, χωρίς να τους δίνεται καμιά εξήγηση ούτε κάποια ημερομηνιακή δέσμευση, για το πότε θα πραγματοποιηθούν εκ νέου οι συνεδρίες τους.

Αυτό φυσικά είναι ένα θέμα που εγείρει προβληματισμό και ανησυχία εξαιτίας του ότι, η διακοπή του προγράμματος αναγκαίων θεραπειών ενός ογκολογικού ασθενούς δεν είναι κάτι απλό, οι επιπτώσεις στην εξέλιξη και την αντιμετώπιση του κακοήθους νοσήματος είναι απρόβλεπτες.

Εκπρόσωποι των ΙΣΑ, ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, με κοινή τους δήλωση - καταγγελία, αναφέρουν τα εξής:

attino

«Το γεγονός αυτό (το οποίο έχει επαναληφθεί σε μικρότερη έκταση και στο παρελθόν) δείχνει όλη την αθλιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας που συνεχίζεται και εντείνεται, παρά τις υποσχέσεις και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Δείχνει την ωμή πραγματικότητα μιας δημόσιας υγείας που θυσιάζεται στο βωμό των “ματωμένων πλεονασμάτων”, της ευρωμνημονιακής-δημοσιονομικής ασφυξίας και της επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Η επίσημη αιτιολόγηση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι το φαρμακείο δεν έχει άλλο απόθεμα ΧΜΘ σκευασμάτων, διότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει εγκρίνει – αποδεσμεύσει τα αντίστοιχα ποσά φαρμακευτικής δαπάνης.

Κυβέρνηση, διοικήσεις, πρώην και νυν υπουργοί είναι όλοι υπεύθυνοι. Διατηρούν και αναπαράγουν την ασφυκτική μνημονιακή λιτότητα σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ. Από τα φάρμακα και τα νοσοκομειακά υλικά μέχρι τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τα πάντα για τους επενδυτές, τίποτα για τους εργαζόμενους και το δημόσιο είναι το κυνικό δόγμα τους.

Τέρμα τα λόγια. Όλοι οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς, τα σωματεία και τα συλλογικά τους όργανα, πρέπει να απαντήσουν άμεσα και δυναμικά στο συνεχιζόμενο υγειονομικό έγκλημα. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα ούτε επικοινωνιακό παιχνίδι πολιτικαντισμού».

Διαβάστε επίσης:

Νέα θεραπευτικά σχήματα αυξάνουν την επιβίωση στον καρκίνο του μαστού