ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του διαβήτη σε νησιά του Αργοσαρωνικού - Δείτε πότε

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του διαβήτη σε νησιά του Αργοσαρωνικού - Δείτε πότε

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Οδηγό τον Διαβήτη» ανοίγει πανιά και ταξιδεύει στα νησιά του Αργοσαρωνικού στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Το φετινό μήνυμα της Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι «Ρύθμισε τον Διαβήτη σου, Προστάτεψε την Καρδιά σου, Ενημερώσου για τη σημασία του Εμβολιασμού».

Στόχο έχει να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει κατοίκους νησιών του Αργοσαρωνικού για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη καθώς και να διαγνώσει περιστατικά τα οποία μέχρι σήμερα έχουν μείνει αδιάγνωστα, μέσω των δωρεάν εξετάσεων, των ομιλιών και των δρώμενων που θα πραγματοποιηθούν.

web banner 250x600

Από τις 26 Σεπτεμβρίου 2019 έως και τις 2 Οκτωβρίου 2019 το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Εκστρατείας θα ταξιδέψει με Ιστιοπλοϊκό Σκάφος και θα «δέσει» στα λιμάνια Σαλαμίνας (26/09), Μέθανα (27/09), Ύδρα (28/09), Σπέτσες (29/09), Πόρος (30/09), Αγκίστρι (1/10), και Αίγινα (2/10).

Οι κάτοικοι των νησιών θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού Ελέγχου, Ελέγχου Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης, υπό την εποπτεία Διαβητολόγου, Καρδιολόγου, Κοινωνιολόγου και Επισκέπτη Υγείας.

Οι Ιατροί που θα συμμετέχουν στην 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι οι :

-              Ελευθέριος Δ. Στυλιανέλλης, Ειδικός Ποδολόγος, DIP, F.H.C., ειδικευθείς στο Διαβητικό Πόδι.

-              Δρ. Χαραλαμπία Λιναρδή, MD, MSc, Phd, Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη Οφθαλμολογικής Κλινικής «Ευαγγελισμού» και Μέλος του ΔΣ Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.

-              Ευρυδίκη Τριπόδικα, Παθολόγος – Διαβητολόγος.

-              Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & Προαγωγής της Υγείας.