ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Healthcare Business Awards 2019: Επιβραβεύθηκε η επιχειρηματική αριστεία και η προσφορά στην Υγεία

Με την αθρόα συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2019.

Healthcare Business Awards 2019: Επιβραβεύθηκε η επιχειρηματική αριστεία και η προσφορά στην Υγεία

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε με επιτυχία για 4η χρονιά από την Boussias Communications και το Health Daily.

Περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν στον Πολυχώρο Λώλος στην Παιανία, για να τιμήσουν τις καλύτερες εκφάνσεις της προσφοράς στην Υγεία και την Κοινωνία για τη χρονιά που πέρασε.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας, ο οποίος αποτελεί κορυφαίο στόχο του Υπουργείου, ειδικά σε μια εποχή που είναι αναγκαία η εξοικονόμηση πόρων και η ορθολογική κατανομή τους.

PHOTO 1

Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Υπουργείου Υγείας

O κ. Νικόλαος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του τόνισε το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Οι εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι σημείο αναφοράς στην αντιμετώπιση των καταστροφών. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, θέτοντας σε προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας πολιτικής προστασίας, εκπονεί ειδικό σχέδιο για τον καλύτερο συντονισμό όλων των θεσμικών δυνάμεων και των εθελοντών για να μην ξαναζήσουμε τραγικά περιστατικά του παρελθόντος. Αναζητάμε οικονομικούς πόρους που θα βελτιώσουν τα διαθέσιμα μέσα και τις συνθήκες για όλους τους εμπλεκόμενους με την ασφάλεια των συμπολιτών μας», δήλωσε ο κ. Πέππας.

Η κ. Φωτεινή Στυλιανοπούλου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και Oμότιμη Καθηγήτρια Βιολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτου Παστέρ, ανέφερε κατά την ομιλία της: «Η προσφορά στην Υγεία παίρνει πολλές μορφές. Προσφορά στην Υγεία μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους: μέσω του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δομών υγείας, μέσω των ερευνητών της βιοϊατρικής έρευνας, των εθελοντών ή των συλλόγων ασθενών. Σήμερα βραβεύονται φορείς που εκπροσωπούν όλες αυτές τις μορφές. Βραβεύεται επίσης η καινοτομία και η πρωτοπορία στην Υγεία. Η βιοϊατρική έρευνα έχει ταχύτατη εξέλιξη και τα ευρήματά της αξιοποιούνται γρήγορα στον τομέα της Υγείας. Η καινοτομία είναι πλέον μέρος των υπηρεσιών Υγείας. Έτσι, σήμερα βραβεύεται η καινοτομία και η πρωτοπορία σε όλες τις όψεις της Φροντίδας Υγείας: πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση».

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα, το τιμητικό βραβείο για την Προσφορά στην Υγεία και την Επιστήμη απονεμήθηκε στον Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο, Καθηγητή Θεραπευτικής Ογκολογίας – Αιματολογίας, Διευθυντή Θεραπευτικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Πρύτανη ΕΚΠΑ.

Τιμητικό βραβείο για την Ανιδιοτελή Προσφορά στην Προστασία της Ζωής, της Υγείας και του Περιβάλλοντος, απονεμήθηκε στους Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

PHOTO 2

(από αριστερά): Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας – Αιματολογίας, Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Πρύτανης ΕΚΠΑ, Φωτεινή Στυλιανοπούλου, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής και Oμότιμη Καθηγήτρια Βιολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτου Παστέρ

Στην κατηγορία Συνολική προσφορά στην επιχειρηματικότητα, την επένδυση και την καινοτομία διακρίθηκε ο Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος EphForT, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly. Το βραβείο παρέλαβε ο Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ & Υπεύθυνος Κλινικής Έρευνας, ταμίας και μέλος Δ.Σ. στο Φόρουμ φαρμακευτικής καινοτομίας.

Τέλος, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ απέσπασε τιμητική βράβευση για τα 100 χρόνια προσφοράς στην Υγεία. Το επετειακό τιμητικό βραβείο παρέλαβε η Φωτεινή Στυλιανοπούλου από τη θέση της Πρόεδρου του Ινστιτούτου.

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και επιχειρήσεις και οργανισμοί εκτός κλάδου υγείας, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας και στην προαγωγή της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας,

Αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορία μπορείτε να βρείτε εδώ.