ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Σωτήρια επέμβαση σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής στην Ακρόπολη

Το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:45, στο χώρο της Ακρόπολης κλιμάκιο αποτελούμενο από δύο εθελόντριες του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., το οποίο εκτελούσε βάρδια υγειονομικής καλύψεως, ειδοποιήθηκε από το προσωπικό φύλαξης της Ακρόπολης για έκτακτο περιστατικό.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Σωτήρια επέμβαση σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής στην Ακρόπολη

Συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή των εθελοντριών στο Ιατρείο του Βράχου Ακροπόλεως, έπειτα από αντιμετώπιση έτερου περιστατικού, δόθηκε η πληροφορία για περιστατικό εμφράγματος, το οποίο έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης.

Το περιστατικό βρισκόταν σε σημείο μεταξύ των εκδοτηρίων και του Ηρωδείου Θεάτρου.

Οι εθελόντριες έσπευσαν άμεσα στο σημείο, έχοντας μαζί τους τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (ΑΕΑ). Κατά την άφιξή τους στο χώρο του συμβάντος, διαπίστωσαν θύμα με απώλεια αισθήσεων και χωρίς αναπνοή. Επρόκειτο για γυναίκα, Αμερικανικής υπηκοότητας, ετών 65. Οι εθελόντριες ανέλαβαν το περιστατικό και τοποθέτησαν τα ηλεκτρόδια του ΑΕΑ, με σκοπό να γίνει ανάλυση ρυθμού.

PH2 Akropoli

Έπειτα από ηχητική επιβεβαίωση του ΑΕΑ, συνεχίστηκε ΚΑΑ με παύσεις έτσι ώστε να γίνει παροχή ρεύματος - σοκ, 2 φορές. Επήλθε επαναφορά αναπνοής και συνείδησης του θύματος. Εγκαίρως, αφίχθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το θύμα με αναπνοή και μερική συνείδηση και αναχώρησε για το Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα».

Επισημαίνεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μετά από αίτημα της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό έχει παρουσία στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από τον Ιούλιο του 2019, καθώς και στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με κλιμάκια στελεχών και εθελοντών του Τομέα Νοσηλευτικής, καθώς και εθελοντών του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες και τουρίστες, που επισκέπτονται τους συγκεκριμένους χώρους.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τιμητική βράβευση στα Healthcare Business Awards 2019