ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΣ: Προτάσεις για την ετήσια υγειονομική εξέταση του στρατιωτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς

Προτάσεις για την ετήσια υγειονομική εξέταση του στρατιωτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος, υπέβαλε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, προς τον αρχηγό ΓΕΣ και με κοινοποίηση στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τους βουλευτές.

ΠΟΕΣ: Προτάσεις για την ετήσια υγειονομική εξέταση του στρατιωτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι «για την υλοποίηση της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης (ΕΥΕ), στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Λιτοχώρου μεταβαίνουν στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. (απόσταση 90 χλμ.), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται, να επιβαρύνεται η Υπηρεσία με τις αντίστοιχες οικονομικές αποζημιώσεις λόγω μετακινήσεώς τους εκτός Φρουράς, αλλά και να απουσιάζουν από τις θέσεις εργασίας τους για περισσότερες από τέσσερις ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση των αναγκαίων εξετάσεων, σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτό εφαρμόζεται σε περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει αδυναμία διενέργειας των αναγκαίων εξετάσεων σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία ή σε Μονάδες Υγειονομικού της περιοχής και στα κατά τόπους Κρατικά Νοσοκομεία ή Ιδιωτικά Εργαστήρια, έπειτα από εκτίμηση και έγκριση του Σχηματισμού, ενώ μόνο στις περιπτώσεις αδυναμίας διενέργειας εξετάσεων σε αυτά είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία άλλων Φρουρών», προστίθεται στην ανακοίνωση

Κατόπιν τούτου η ΠΟΕΣ πρότεινε:

1. Τη διερεύνηση της δυνατότητας διενέργειας των εξετάσεων, που δεν διενεργούνται στα ΣΤΕΠ (Σταθμοί Επανακτησίμων) Φρουρών ανά την Επικράτεια, με τους αρμοδίους φορείς των περιφερειακών γενικών κρατικών νοσοκομείων, κατόπιν σχετικού προγραμματισμού, για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού έκαστης Φρουράς, προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος.

2. Τον καθορισμό της διαδικασίας ελέγχου καταχώρησης των επιστάμενων δελτίων εξέτασης, εφόσον αυτός υλοποιείται στα περιφερειακά γενικά κρατικά νοσοκομεία και σχετικής ενημέρωσης των εξετασθέντων.

«Είμαστε απολύτως βέβαιοι για την αποδοχή της ανωτέρω πρότασής μας, όταν μάλιστα ήδη οι προτεινόμενες ενέργειες εφαρμόζονται για το προσωπικό της Φρουράς Φθιώτιδος», καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)