ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέοι καινοτόμοι φακοί από την Johnson & Johnson Vision

Νέοι καινοτόμοι φακοί από την Johnson & Johnson Vision

Η Johnson & Johnson Vision παρουσίασε στην ελληνική αγορά -την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο The Hub Events- τους Νέους Καινοτόμους Φακούς Επαφής Συχνής Αντικατάστασης ACUVUE® OASYS with Transitions™ Light Intelligent Technology™ .

Ο 1ος στο είδος του φωτοχρωμικός φακός επαφής προσφέρει οφέλη πέρα από τη διόρθωση της όρασης, μειώνοντας την έκθεση στο έντονο φως τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους καθώς και την ενοχλητική επίδραση που αυτό έχει στα μάτια των χρηστών.

6

Ο φακός που αναγνωρίστηκε από το TIME ως μία από τις "καλύτερες εφευρέσεις του 2018" και απέσπασε το χρυσό βραβείο SILMO d’OR τον Οκτώβριο του 2019 στην κατηγορία «Φακοί Επαφής», προσαρμόζεται γρήγορα και συνεχώς, σκουραίνει και επιστρέφει στην αρχική διαυγή κατάσταση βοηθώντας στην επανάκτηση της όρασης από το έντονο φως μέχρι και πέντε δευτερόλεπτα γρηγορότερα.

Επιπλέον, μειώνει τα φωτοστέφανα και τις ακτίνες τη νύχτα προσφέροντας άνετη όραση και λιγότερο κλείσιμο των ματιών, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Μια παγκόσμια έρευνα από την Johnson & Johnson Vision Care Inc. αποκαλύπτει ότι οκτώ στους δέκα ανθρώπους ενοχλείται από κάποιο είδος φωτός σε μια τυπική ημέρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση κούρασης στα μάτια (54%), απόσπαση προσοχής (29%) ή αίσθηση δυσανεξίας (28%).

1

 

Η πλειοψηφία προσπαθεί να διαχειριστεί αυτές τις στιγμές με συμπεριφορές όπως το κλείσιμο των ματιών (82%), την κάλυψη των ματιών (71%) και τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης (71%).

Καθημερινά, τα μάτια μας βρίσκονται αντιμέτωπα με τις απαιτητικές συνθήκες που δημιουργούνται από το μεταβαλλόμενο φως. Ο ACUVUE® OASYS with Transitionsβοηθάει στην προσαρμογή των ματιών στο μεταβαλλόμενο φως κατά τη διάρκεια της μέρας, από τον τεχνητό φωτισμό μέχρι τις ακτίνες UV, που μπορούν να επιδράσουν στην αίσθηση άνεσης και την όραση.

Χρειάστηκαν πάνω από 10 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών σε περισσότερους από 1.000 χρήστες. Ο ACUVUE® OASYS with Transitionsαποτελεί μία συναρπαστική και ολοκληρωτικά νέα κατηγορία φακών επαφής τόνισε στην παρουσίασή του ο κ. Ιωάννης Γ. Τρανούδης – Senior Director, Professional Education Solutions Europe Middle East & Africa. “Αυτός ο φακός προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειριστούν το μεταβαλλόμενο φως στην καθημερινή τους ζωή και σε κάθε δραστηριότητα. Καινοτομούμε βασιζόμενοι στη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να δουν καλύτερα, να επικοινωνήσουν καλύτερα και να ζήσουν καλύτερα.”

2

 

Η δημιουργία του καινοτόμου φακού επαφής είναι αποτέλεσμα δεκαετούς προσπάθειας της Johnson & Johnson Vision σε συνεργασία με την Transitions Optical Limited, τον κορυφαίο προμηθευτή φωτοχρωμικών φακών γυαλιών οράσεως παγκοσμίως. Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται για την έρευνα και την παροχή καινοτομιών υψηλού επιπέδου για τη φροντίδα της όρασης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί οπτικοί - οπτομέτρες, αποδεικνύοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης ανάμεσα στη Johnson & Johnson Vision και τους επαγγελματίες του χώρου. Η βραδιά έκλεισε με ένα cocktail party σε ζεστό κλίμα, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.