ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΕΟΟ οι εξατομικευμένες θεραπείες και το μέλλον τους

Το μέλλον στην οδοντιατρική, αποτελούν οι εξατομικευμένες θεραπείες που καθίστανται εφικτές χάρη στην τεράστια πρόοδο των βιοϊατρικών επιστημών και των σύγχρονων τεχνολογιών, αναφέρει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), με αφορμή το 39ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα διοργανωθεί στις 24-26 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΕΟΟ οι εξατομικευμένες θεραπείες και το μέλλον τους

Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, έχει θέμα «Εξατομικευμένη Οδοντιατρική: από τη Διάγνωση στα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα».

Σημειώνεται ότι «οι οδοντίατροι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσεγγίζουν τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών τους σε μια εξατομικευμένη βάση, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες του κάθε ασθενούς και όχι σε γενικευμένες "συνταγές". Η εξατομικευμένη αυτή προσέγγιση έρχεται να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, προσφέροντας ακριβέστερη διάγνωση και αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη θεραπεία».

Με περισσότερους από 160 έγκριτους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό το 39ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο θα αναδείξει τη σημασία της εξατομικευμένης φροντίδας των ασθενών και φιλοδοξεί να προσφέρει στους οδοντιάτρους νέες γνώσεις και προτάσεις για κλινικές εφαρμογές σε όλο το εύρος της οδοντιατρικής.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί με βάση το σύστημα της Συνεχιζόμενης Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, όπως σημειώνει ο πρόεδρός της Αθανάσιος Δεβλιώτης, «φροντίζει για τη συνεχόμενη εκπαίδευση των οδοντιάτρων, αφού οι γνώσεις και οι δεξιότητες των οδοντιάτρων εμπλουτίζονται και μεταβάλλονται συνεχώς λόγω της ταχύτατης εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας. «Δυστυχώς, όμως, στον αγώνα που καταβάλλουν οι οδοντίατροι στην προσπάθειά τους να ενημερώσουν το κοινό για την τεράστια σημασία της στοματικής υγείας, η πολιτεία είναι απούσα» τονίζει ο κ. Δεβλιώτης και προσθέτει ότι «η διαχρονική εγκατάλειψη της στοματικής υγείας από την πολιτεία είναι πολιτικά ανεπίτρεπτη, κοινωνικά άδικη, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και πρέπει να λάβει τέλος». Προσθέτει ότι «το έλλειμμα της πολιτείας στην παροχή οδοντιατρικής φροντίδας των πολιτών είναι τεράστιο και πρέπει επιτέλους να εκπονηθεί ένα Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης για τη Στοματική Υγεία».

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκεται στο χώρο του 39ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, με σκοπό τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, αλλά και την ενημέρωση γονέων και παιδιών για την πρόληψη των οδοντιατρικών νοσημάτων. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, στις 24 και στις 25 Οκτωβρίου αντίστοιχα, η Μονάδα θα βρίσκεται στο χώρο του συνεδρίου από τις 16.00 έως τις 18.00, ενώ το Σάββατο στις 26 Οκτωβρίου η Μονάδα θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου από τις 10.00 έως τις 12.00.