ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαράντα χρόνια ΜΗΤΕΡΑ – Περισσότερα από 500.000 παιδιά έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα

Την επέτειο των 40 χρόνων λειτουργίας του γιόρτασε το ΜΗΤΕΡΑ, σε μια συγκινητική εκδήλωση την Παρασκευή (15/11/2019), στο Μουσείο Βορρέ.

Σαράντα χρόνια ΜΗΤΕΡΑ – Περισσότερα από 500.000 παιδιά έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα

Στο πρώτο πλάνο ήταν η ιστορία του, οι ιδρυτές, οι εργαζόμενοι και οι ιατροί που στελεχώνουν σήμερα το ΜΗΤΕΡΑ, οι οποίοι τιμήθηκαν στο πρόσωπο των συναδέλφων τους που έλαβαν τιμητικά βραβεία.

Η ιδέα δημιουργίας του ΜΗΤΕΡΑ «γεννήθηκε» από μια ομάδα 40 ιατρών, μαιευτήρων-γυναικολόγων, που είχαν το όραμα να λειτουργήσουν ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, πρότυπο για τον ελλαδικό χώρο, το οποίο θα παρείχε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στις μέλλουσες μητέρες. Έτσι το 1979 δημιουργήθηκε το ΜΗΤΕΡΑ, το πρώτο μεγάλο σύγχρονο μαιευτήριο της χώρας, στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 παιδιά.

Το 2003 είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς, καθώς λειτούργησε η Παιδιατρική Κλινική, με όραμα να γίνει μια παιδιατρική κλινική που θα καλύπτει ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά και θα δίνει ελπίδα στις οικογένειες ότι το παιδί τους μπορεί να θεραπευτεί εντός των συνόρων της χώρας. Το ΜΗΤΕΡΑ Παίδων -με 121 κλίνες, εκ των οποίων οι 10 κλίνες είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πολυδύναμη, παιδοκαρδιοχειρουργική- έχει εξελιχθεί σε υποδειγματικό κέντρο νοσηλείας παιδιών, καθώς είναι η μοναδική ιδιωτική, τριτοβάθμια, παιδιατρική κλινική της χώρας που καλύπτει το σύνολο των παιδιατρικών περιστατικών όλων των υποειδικοτήτων.

Το 2011, η Διοίκηση του ΜΗΤΕΡΑ αντιλαμβανόμενη εγκαίρως τις εξελίξεις στην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία, επέκτεινε τη στρατηγικής της και αναπτύχθηκε η Γενική Κλινική. Η ανάπτυξη όλων των ειδικοτήτων και των δραστηριοτήτων της Γενικής Κλινικής έκανε πράξη τη μετατροπή ενός άρτιου μαιευτηρίου που προηγήθηκε της εποχής του και εξελίχθηκε σε μια δυναμική και εξελισσόμενη γενική κλινική, που παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε όλους τους ασθενείς κάθε ηλικίας και φύλλου. Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζονται παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά οποιασδήποτε βαρύτητας, με μεθόδους πρωτοποριακές και με άριστα αποτελέσματα. Στους ανακαινισμένους χώρους της κλινικής σήμερα λειτουργούν, πλήρως οργανωμένα τμήματα, εξωτερικά ιατρεία διαθέσιμα όλο το 24ωρο και τις επτά ημέρες την εβδομάδα, ειδικές μονάδες, μονάδες ημερήσιας θεραπείας και χειρουργεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ, Ανδρέας Καρταπάνης, σημείωσε: «Το ΜΗΤΕΡΑ, στα 40 χρόνια της αδιάλειπτης πορείας του έχει εδραιωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες και πλήρως οργανωμένες ιδιωτικές κλινικές της χώρας, έχοντας ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του κλάδου των υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας καθημερινά κορυφαίες υπηρεσίες υγείας σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της οικογένειας. Κατάφερε, να αποτελεί βασικό πυλώνα του σύγχρονου χάρτη της ιδιωτικής υγείας στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχημένη πορεία του ΜΗΤΕΡΑ είναι αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης όλων των ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά, με σεβασμό στον άνθρωπο και τη ζωή, με υπευθυνότητα και ακεραιότητα, αξίες αναλλοίωτες από την πρώτη μέρα λειτουργίας του». Αναφερόμενος στους επόμενους στόχους του μαιευτηρίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι εντός του 2020 το ΜΗΤΕΡΑ θα διαθέτει την πιο μεγάλη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΜΗΤΕΡΑ, Γεώργιος Πολίτης, σημείωσε: «Πριν από 40 χρόνια, σαράντα γιατροί μαιευτήρες, κατάφεραν και έβαλαν το “εμείς” πάνω από το “εγώ”, για το καλό των γυναικών -εγκύων και μη-, και συνεργαζόμενοι όλοι μαζί έφτιαξαν την Κλινική ΜΗΤΕΡΑ. Μια κλινική παντού πρωτοπόρα: στη νοσηλεία, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προώρων, στην Παιδιατρική Κλινική, στην Καρδιοχειρουργική Κλινική Νεογνών και Παίδων, στη Γενική Κλινική. Μια κλινική στην οποία γεννήθηκαν περισσότερα από 500.000 μωρά, και που στα χρόνια που ακολούθησαν, αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν τις δικές τους οικογένειες στους ίδιους χώρους, στην ίδια οικογένεια του ΜΗΤΕΡΑ».

«Στα 40 χρόνια πορείας του, το ΜΗΤΕΡΑ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας υψηλών προδιαγραφών. Με την προοπτική που στηρίζεται στη σχέση προσήλωσης, άριστης κατάρτισης και ποιότητας του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, προσφέρει πρόληψη, διάγνωση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση κάθε προβλήματος υγείας σε κάθε παιδί και ενήλικα για οποιαδήποτε πρόβλημα υγείας προκύψει. Και αυτό είναι που χαρακτηρίζει το ΜΗΤΕΡΑ ως τη μοναδική ολοκληρωμένη κλινική στην Ελλάδα- για όλη την οικογένεια και για κάθε ηλικία» σημειώνει, τέλος, το ΜΗΤΕΡΑ.