ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)

Για 5ο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2020 το Συνέδριο για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (HTA). 

5ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)

Η εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), διοργανώνεται από τo Health Daily και τη Boussias Communications και θα υλοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Το φετινό Συνέδριο, όπως άλλωστε και οι εξαιρετικά επιτυχημένες προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις, θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν σε ένα διεπιστημονικό περιβάλλον οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και το μέλλον της εθνικής και ευρωπαϊκής συνεργασίας για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΗΤΑ προς όφελος των ασθενών, των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνίας.

Για μια ακόμη χρονιά το Συνέδριο φιλοξενεί εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από την EUnetHTA, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικούς φορείς καθώς και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς.

Παράλληλα, για 2η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί, στις 17 Φεβρουαρίου, μονοήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με εισηγητή τον καθηγητή Οικονομικών Υγείας του LSE, Δρ. Πάνο Καναβό, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον τρόπο αξιολόγησης της αξίας μιας θεραπείας στο πλαίσιο του ΗΤΑ καθώς επίσης και των βασικών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα γίνουν βιωματικές προσομοιώσεις πάνω σε πραγματικά σενάρια αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης. Έτσι, θα έχουν τη μέγιστη ωφέλεια και θα μπορέσουν να πάρουν συγκεκριμένες οδηγίες καθώς και συμβουλές για τον χειρισμό της όλης διαδικασίας.

Για εγγραφές και πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και το Σεμινάριο δείτε εδώ