ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο Μιχάλης Βλασταράκος, επί χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) , έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (10/02/2020), σε ηλικία 72 ετών. Σύσσωμος ο ιατρικός κλάδος εκφράζει τη θλίψη του. 

Πέθανε ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο ΠΙΣ αποχαιρετά με θλίψη τον Μιχάλη Βλασταράκο. Είχε ειδικότητα ωτορινολαρυγγολόγου και επί σειρά ετών, από το 2004 ως το 2012 κατείχε τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Μετά από μακρά πορεία στα κοινά, η Πολιτεία του είχε εμπιστευθεί και θέση ευθύνης στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Σωτηρία» το 1993.

Από τον Μάρτιο του 2012 ως τον Μάρτιο του 2019, ο Μιχάλης Βλασταράκος διετέλεσε πρόεδρος του ΠΙΣ ενώ επί σειρά ετών, από το 2008, ήταν μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου. Ήταν γεννημένος το 1948 στην Αρεόπολη, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. «Ο ιατρικός κόσμος θα θυμάται πάντα την προσφορά του στα κοινά» τονίζει ο ΠΙΣ.

Η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Βλασταράκου έγινε γνωστή από την ΕΙΝΑΠ. Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με θλίψη ενημερώθηκε για το θάνατο του πρώην προέδρου του ΠΙΣ και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και συναδέλφους του.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος αποσύρθηκε από τη συνδικαλιστική δράση στις τελευταίες εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, το Μάρτιο του 2019. Ως απερχόμενος πρόεδρος του ΠΙΣ, είχε δηλώσει τότε, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Τη βαθύτατη θλίψη του εκφράζει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). «Πληροφορήθηκε την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του Ι.Σ.Α., εκλέκτορα στον Π.Ι.Σ., πρώην Προέδρου του Π.Ι.Σ. και επί σειρά ετών Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών του Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μιχάλη Βλασταράκου.

Ο Πρόεδρος κ. Πατούλης και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έγραψε για την απώλεια του Μιχάλη Βλασταράκου στο Twitter: «Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην Πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου. Τίμησε το λειτούργημα του Ιατρού και ως διακεκριμένος επιστήμονας, υπηρέτησε το Ε.Σ.Υ. όπως & τον ιδιωτικό τομέα. Ένας ωραίος άνθρωπος. Συλλυπητήρια στους οικείους του».


«Ευπατρίδης του ιατρικού συνδικαλισμού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει: «"Έφυγε" ξαφνικά από τη ζωή ένας "ευπατρίδης" του Ιατρικού Συνδικαλισμού, ο πρώην Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο εκλεκτός και αγαπητός συνάδελφος Μιχάλης Βλασταράκος. Ο Μιχάλης Βλασταράκος τίμησε με την επιστημονική του κατάρτιση, την ευπρέπεια, το ήθος, τη συγκρότηση και τη συναδελφικότητά του, τόσο το ιατρικό λειτούργημα, όσο και το ρόλο του στο ανώτερο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των γιατρών της χώρας. Αξιοποίησε μάλιστα αυτό το ρόλο με απόλυτη προσήλωση στη θεσμική λειτουργία του ΠΙΣ ως συμβούλου της Πολιτείας, πάντα μαχητικός, τεκμηριωμένος, ευγενής και, κυρίως, εστιασμένος στη διεκδίκηση, χωρίς κομματικές "παρωπίδες", των καλώς νοουμένων συμφερόντων όλων των γιατρών (γιατρών ΕΣΥ, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και ελευθεροεπαγγελματιών). Αισθάνομαι την υποχρέωση να τονίσω το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας στην διάρκεια της προηγούμενης περιόδου. Ήταν μια συνεργασία ειλικρινής, που αναγνώριζε και σεβόταν τους διαφορετικούς θεσμικούς ρόλους , που έβαζε σε προτεραιότητα τη στήριξη του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας, τις ανάγκες των ασθενών, την εξυγίανση του συστήματος και το δημόσιο συμφέρον».


Τέλος, συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ