ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοροναϊός: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Το παιδί της 38χρονης & μία 40χρονη στην Αθήνα

Θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε και άλλο μέλος της οικογένειας της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη -η οποία είναι το πρώτο θύμα του ιού στην Ελλάδα- όπως και μία ακόμη γυναίκα στην Αθήνα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Κοροναϊός: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Το παιδί της 38χρονης & μία 40χρονη στην Αθήνα

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, πρόκειται για γυναίκα 40 ετών που είχε -επίσης- ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου και την παρέπεμψαν μετά την επίσκεψή της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Την ίδια ώρα, το παιδί της 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου βρίσκεται και η μητέρα του σε απομόνωση.

Το παιδί πήγε κανονικά τη Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο, δεν πήγε όμως την Τετάρτη.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα, έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Το σχολείο του παιδιού είναι το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το οποίο σήμερα είναι κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων, αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Η κατάσταση της υγείας της 38χρονης

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η ασθενής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει απομονωμένη στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης, του νοσοκομείου.

Από το βράδυ της Τετάρτης (26/02) οι γιατροί ξεκίνησαν να της χορηγούν ειδική φαρμακευτική αγωγή, ώστε να καταπολεμηθεί το ιογενές στέλεχος COVID-19.

Η ίδια παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο ΑΧΕΠΑ, που είναι και νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον κοροναϊό, όταν εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους τα συγγενικά και φιλικά της άτομα, με τα οποία ήρθε σε επαφή όλο αυτό το διάστημα.

Αρνητικά τα αποτελέσματα για τους άλλους 8 ασθενείς

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε ασθενείς που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς και δείγματά τους εστάλησαν για εξέταση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αρνητικά είναι τα δείγματα τριών ασθενών του «Σωτηρία», αρνητικά και τα δύο δείγματα σε «Παίδων Αγία Σοφία» και «Μητέρα», ενώ δεν έδειξαν κοροναϊό ούτε τα δύο δείγματα στο Άργος και το ένα στην Πάτρα.

Διαβάστε επίσης:

Johns Hopkins: Τα τελευταία αριθμητικά δεδομένα για τον κοροναϊό

Κοροναϊός: Πρέπει να φοράω μάσκα;

Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση