ΕΙΔΗΣΕΙΣ

EKEA: Οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν λόγω της επανεκκίνησης των χειρουργείων

Πρόσκληση στους εθελοντές αιμοδότες να ενισχύσουν την εθνική δεξαμενή αίματος απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) τονίζοντας ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω της επανεκκίνησης των τακτικών χειρουργείων στα νοσοκομεία.

EKEA: Οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν λόγω της επανεκκίνησης των χειρουργείων

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Μάρτιο που εφαρμόστηκαν τα περιοριστικά μέτρα, ανεστάλησαν τα τακτικά χειρουργεία όπως και τα τακτικά ιατρεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το διάστημα της καραντίνας το ΕΚΕΑ να καλύπτει τις ανάγκες σε αίμα κυρίως των ασθενών που χρειάζονται μεταγγίσεις, όπως οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, καθώς και όλων όσοι υποβάλλονταν σε έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις και χρειάζονταν αίμα.

«Όπως μέσα στις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας COVID-19, χιλιάδες συμπολίτες μας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες, προσφέροντας το πιο πολύτιμο δώρο ζωής, τώρα χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση προσφοράς στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται. Αυτήν την περίοδο οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν. Δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων, προστίθενται οι νέες ανάγκες των ασθενών, λόγω της επανέναρξης των τακτικών χειρουργείων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ.

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΕΑ κάνει έκκληση στους αιμοδότες, παλιούς και νέους, καθώς και σε όσους δεν έχουν δώσει ακόμη αίμα, «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσέλθουν με διάθεση προσφοράς στις αιμοδοσίες, που οι διάφοροι σύλλογοι και φορείς συνεχίζουν να οργανώνουν, καθώς και στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων».