ΕΙΔΗΣΕΙΣ

REZUM: Πρωτοπόρος θεραπεία για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη

Νέα, πρωτοπόρος θεραπεία για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη έρχεται στη χώρα μας από την ουρολογική ομάδα U4U, που αποτελεί και την πρώτη πιστοποιημένη ομάδα στην Ελλάδα ως προς την εφαρμογή της συγκεκριμένης θεραπείας.

REZUM: Πρωτοπόρος θεραπεία για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη

Ο λόγος για το Rezum, που αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό, παρόλο που είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία και δεν απαιτεί χειρουργική προσέγγιση.

Ειδικότερα, είναι μια τεχνική που αξιοποιεί τη φυσική ενέργεια που «αποθηκεύεται» σε λίγες σταγόνες νερού για να συρρικνώσει τον διογκωμένο προστάτη. Χωρίς τομές, χωρίς γενική αναισθησία, επιτρέπει στον ασθενή να επανέλθει στην καθημερινότητά του την ίδια ημέρα, διατηρώντας ανέπαφες τις λειτουργίες της στύσης και της ούρησης.

Ουσιαστικά, η τεχνική Rezum αξιοποιεί τις θερμοδυναμικές ιδιότητες του νερού, με τους υδρατμούς να παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία. Με την εν λόγω μέθοδο η θερμική ενέργεια στοχεύει στην υπερπλασία και νεκρώνει τα πάσχοντα κύτταρα του ιστού, χωρίς να επηρεάζει τους παράπλευρους ιστούς.

Τα πλεονεκτήματα του Rezum

Το Rezum συνοδεύεται μάλιστα από μια σειρά πλεονεκτημάτων:

• Βάζει τέλος στα φάρμακα και τις παρενέργειές τους.
• Διατηρεί τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα.
• Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
• Επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες την ίδια ημέρα.
• Οι ασθενείς στην πλειονότητά τους βλέπουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους εντός δύο εβδομάδων.
• Δεν απαιτεί μόνιμο εμφύτευμα.
• Δε χρειάζεται γενική αναισθησία.
• Διενεργείται σε ένα σύντομο ραντεβού ακόμα και στο ιατρείο του ουρολόγου.

«Η θεραπεία Rezum είναι μια high end τεχνική στο πεδίο των θεραπευτικών μεθόδων της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη U4U.

Ενδείκνυται για άντρες άνω των 50 ετών με όγκο προστάτη από 30 έως 80 κυβικά εκατοστά. Επίσης συνιστάται για την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό», υπογραμμίζουν οι επικεφαλής της U4U χειρουργοί ουρολόγοι, Ανδρέας Ανδρέου και Αθανάσιος Μπέκος.