ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η εφαρμογή των μέτρων προστασίας για να αποφύγουμε νέο κύμα πανδημίας

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την Αττική και αναγκαία η εφαρμογή των μέτρων προστασίας ώστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα πανδημίας, σημειώνει σε επιστολή του προς τους δημάχους της Αττικής ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η εφαρμογή των μέτρων προστασίας για να αποφύγουμε νέο κύμα πανδημίας

Επισημαίνει ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε «διαρκή ετοιμότητα» και χαρακτηρίζει αναγκαία την άμεση κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη μιας ανεξέλεγκτης αύξησης κρουσμάτων.

Σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στα όρια της Αττικής, διαρκώς αυξανόμενος ρυθμός κρουσμάτων του covid-19, ο οποίος δεν οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, αλλά στη χαλάρωση του πληθυσμού, ως προς την εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Όπως ενημερώνει τους δημάρχους ο περιφερειάρχης, έχει έρθει σε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ώστε συντονισμένα να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα διαχείρισης της κατάστασης με αποτελεσματικό τρόπο.

Ακόμη, η περιφέρεια:

- Έχει θέσει σε επιφυλακή την ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προτείνει τη λήψη μέτρων.

- Εξακολουθεί να διενεργεί στοχευμένους ελέγχους καθημερινά, με τις 10 κινητές ομάδες της, για την ανίχνευση κρουσμάτων covid-19 .

- Διενεργεί ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης καλεί τους δημάρχους να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών και να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους, με επιβολή των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα. Ειδική αναφορά κάνει στη διοργάνωση εκδηλώσεων που προκαλούν συνωστισμό, όπου οι Δήμοι καλούνται να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.