ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Πατούλης: 18 κυήσεις έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς από μητέρες θετικές στον κορονοϊό

Στην επιτυχή αντιμετώπιση των εγκύων, που είναι θετικές στον SARS-Cov-2, από την Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον ΠΓΝ «Αττικόν», αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Γ. Πατούλης: 18 κυήσεις έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς από μητέρες θετικές στον κορονοϊό

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί δεκαοκτώ κυήσεις από μητέρες θετικές στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Οι λεχωίδες και οι έγκυες με SARS-CoV-2 λοίμωξη νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα του Αττικού Νοσοκομείου για COVID-19 λοιμώξεις. Τα νεογνά νοσηλεύονται σε θερμοκοιτίδα σε ειδικό θάλαμο στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Η Διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής, καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κυρία Ελένη Αλεξίου και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου έχουν θεσπίσει πρωτόκολλο διαχείρισης και έχουν ορίσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο επεμβάσεων για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες θετικές στον ιό SARS-CoV-2 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.

Οκτώ επίτοκες γέννησαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Γ’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ υγιή μωρά, τα οποία ήταν αρνητικά στον SARS-CoV-2. Μία γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, μία με αναρροφητική εμβρυουλκία και έξι με καισαρική τομή, λόγω μαιευτικών ενδείξεων. Πέντε έγκυες με κύηση πρώτου τριμήνου νοσηλεύτηκαν με συμπτωματολογία λοίμωξης Covid-19 και τέσσερις με κύηση τρίτου τριμήνου.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία, στέκεται δίπλα στην προσπάθεια της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αποτελεί πρότυπη κλινική αναφοράς με πανελλαδική προσέλευση περιστατικών, για τη διαχείριση εγκύων με λοίμωξη COVID-19 και συγχαίρει την Καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου, τους συνεργάτες της και την επιστημονική ομάδα του ΠΓΝ «Αττικόν», για την επιτυχή προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ασφαλείς συνθήκες τοκετού για τις έγκυες με λοίμωξη από τον ιό αυτό, που όπως φαίνεται δημιουργεί αρνητικές επιδράσεις και στο αναπαραγωγικό σύστημα », τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.