ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα «Ήφαιστος»: Δωρεάν μετακινήσεις για τα άτομα με κινητική αναπηρία στον Πειραιά

Το πρόγραμμα «Ήφαιστος», μια σημαντική κοινωνική υπηρεσία για τα άτομα με αναπηρία, λειτουργεί στο Δήμο Πειραιά, παρέχοντας δωρεάν μεταφορά στα άτομα με κινητικά προβλήματα, με ειδικά διαμορφωμένα πουλμανάκια.

Πρόγραμμα «Ήφαιστος»: Δωρεάν μετακινήσεις για τα άτομα με κινητική αναπηρία στον Πειραιά

Οι μετακινήσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, γίνονται εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Πειραιά και εξυπηρετούνται άτομα που επιθυμούν τη μεταφορά στην εργασία τους, στο σχολείο, στην επίσκεψη σε ιατρό, σε δημόσια υπηρεσία κ.λπ., με δικαίωμα επιστροφής την ώρα που επιθυμούν, εντός του ωραρίου της υπηρεσίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:00 έως τις 15:30.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα « Ήφαιστος» λειτουργεί στον Δήμο Πειραιά από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη διεύθυνση Δημοτικής Συγκοινωνίας. Η μεταφορά των ατόμων με κινητική αναπηρία γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων των αρμόδιων αρχών για την προστασία της υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, αποτελούν ηθική υποχρέωση για τη δημοτική αρχή Πειραιά. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Τα τελευταία 6 χρόνια είμαστε πάντα κοντά στα άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας, υλοποιώντας με διακριτικότητα και με σεβασμό, μια σειρά κοινωνικών δράσεων. Στόχος μας με αυτή τη σπουδαία κοινωνική υπηρεσία, είναι να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πρέπει να γίνονται ακόμα περισσότερες ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης για τα άτομα με αναπηρία, κάτι που προσωπικά θεωρώ πως είναι καθήκον μας».

O εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωσή του, μιλώντας για το πρόγραμμα «Ήφαιστος» ανέφερε πως είναι μια «εξαιρετική υπηρεσία που συμβάλλει ουσιαστικά στη μετακίνηση των ατόμων με κινητική αναπηρία μέσα στην πόλη» τονίζοντας πως οι κοινωνικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν το έργο που επιτελούν με γνώμονα τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του δήμου.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας Αλεξάνδρα Γερασιμούλα Τουμαζάτου, σε δήλωσή της εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την υπηρεσία Δημοτικής Συγκοινωνίας καθώς όπως τόνισε «προσφέρει τα μέγιστα σε αυτή τη σπουδαία κοινωνική δράση για τα άτομα με αναπηρία» ενώ επεσήμανε πως «για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το έντονα ευαισθητοποιημένο κοινωνικά πρόσωπο της δημοτικής αρχής σε όλους τους δημότες χωρίς εξαιρέσεις».

Για την ένταξη στο πρόγραμμα και για ραντεβού, το κοινό μπορεί να τηλεφωνεί στα τηλέφωνα: 210 -4124000 και 214-4028129.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής: Αίτηση του δικαιούχου, ιατρική γνωμάτευση για το πρόβλημα υγείας του, ένας πρόσφατος λογαριασμός του δικαιούχου (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-Τηλεφώνου), δύο μικρές φωτογραφίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)