ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Η Ευρώπη πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς στη μάχη εναντίον του ιού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τους ρυθμούς της στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διατηρεί την αισιοδοξία του ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά λοκντάουν, αναφέρουν αξιωματούχοι του ΠΟΥ.

Κορονοϊός: Η Ευρώπη πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς στη μάχη εναντίον του ιού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

«Διατηρούμε τις ελπίδες ότι οι χώρες δεν θα χρειαστεί να πάνε στα επονομαζόμενα εθνικά λοκντάουν», δήλωσε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, όταν ρωτήθηκε για τα αυξανόμενα νούμερα στα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πολύ πίσω από αυτόν τον ιό στην Ευρώπη, επομένως προκειμένου να τον προσπεράσουμε, θα χρειαστεί να επιταχύνουμε σοβαρά (τους ρυθμούς) λήψης μέτρων», συμπλήρωσε ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Είναι επικίνδυνο το να απαρνιέται κανείς να θέσει υπό έλεγχο» την πανδημία, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του προσωπάρχη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω και για αυτόν τον λόγο εμείς λέμε ότι αν και συμφωνούμε με τον προσωπάρχη ότι είναι σημαντική η προστασία των πιο ευάλωτων, το να αρνούμαστε να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία είναι επικίνδυνο», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)