ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Η Περιφέρεια Αττικής παραχωρεί 10 οικίσκους (ISOBOX) σε νοσοκομεία της Αττικής

Δέκα ειδικά διαμορφωμένους οικίσκους (ISOBOX) παραχωρεί η Περιφέρεια Αττικής σε νοσοκομεία της Αττικής, έπειτα από αίτημα της Πρώτης και Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.

Κορονοϊός: Η Περιφέρεια Αττικής παραχωρεί 10 οικίσκους (ISOBOX) σε νοσοκομεία της Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θ. Βαθιώτη, προχώρησε στην παράδοση του πρώτου οικίσκου στο Νοσοκομείο «Ελπίς», ενώ τις επόμενες ημέρες δρομολογείται η παράδοση και των υπολοίπων, (Άγ. Σάββας 1, στο Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ. Παντελεήμων 2 και Αγ. Βαρβάρα 2 , στο Θριάσιο 3 και στο Ασκληπιείο 1).

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την παράδοση του οικισμού, όσο και για την παρουσία του δίπλα στο «αξιόμαχο υγειονομικό προσωπικό του Ελπίς». Δεσμεύτηκε για τη στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια περαιτέρω αναβάθμισης του εξοπλισμού και των υποδομών των νοσοκομείων και ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλιστεί ήδη μηχανολογικός εξοπλισμός, όπως αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι, ψηφιακοί στεφανιογράφοι, ακτινοσκοπικά συγκροτήματα, κ.ά..

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή κ. Τρίκα επισκέφθηκαν το εμβολιαστικό κέντρο για τον Covid 19, το οποίο «θα δώσει τη δική του μάχη το επόμενο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις κοινωνίες μας», όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)