ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΣΘ: 15η εθελοντική αιμοδοσία - «Σώζουμε ζωές, είναι στο αίμα μας»

Με κεντρικό μήνυμα «Σώζουμε ζωές, είναι στο αίμα μας», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου τη 15η εθελοντική αιμοδοσία του, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

ΦΣΘ: 15η εθελοντική αιμοδοσία - «Σώζουμε ζωές, είναι στο αίμα μας»

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 14:30 έως τις 18:00, στα γραφεία του ΦΣΘ (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175) και είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς.

Ο Σύλλογος έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας ενάντια στη λοίμωξη COVID-19, ενώ όσοι προσέρχονται πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός και συνεπώς όλοι μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του ΦΣΘ και να αιμοδοτήσουν.

«Ακόμη μία αιμοδοσία στο ενεργητικό μας, ακόμη μια φορά οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή. Εκτός όλων των άλλων που κάνουμε καθημερινά ως κομμάτι της λειτουργίας των φαρμακείων μας, στηρίζουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, συμμετέχουμε ενεργά στην καταπολέμηση της πανδημίας βοηθώντας στον προγραμματισμό του εμβολιασμού και τη διανομή των αυτοδιαγνωστικών τεστ, ενώ παράλληλα δεν παραλείπουμε να δώσουμε ακόμα και το αίμα μας για να σωθεί μία ζωή. Είμαστε παρόντες και προσφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δηλώνει ο υπεύθυνος της τράπεζας αίματος του ΦΣΘ, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ Αθανάσιος Αλειφτήρας.