ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Η Moderna ξεκινά δοκιμές του εμβολίου στις έγκυες

Κορονοϊός: Η Moderna ξεκινά δοκιμές του εμβολίου στις έγκυες

Δοκιμές του εμβολίου της κατά της Covid-19 ξεκινά επίσημα από τις 22 Ιουλίου η Moderna, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία τη Δευτέρα.

Στόχος των δοκιμών είναι να μελετηθούν οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να έχει το σκεύασμα στις έγκυες γυναίκες και στα βρέφη και αν μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Οι έγκυες εξακολουθούν να αποτελούν ομάδα για την οποία δεν έχει καταστεί σαφές αν το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήταν αρνητικός στη χορήγηση του εμβολίου σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο στη συνέχεια ανακάλεσε αυτή τη συμβουλή.

Οι δοκιμές της Moderna θα γίνουν σε 1.000 έγκυες γυναίκες, ηλικίας 18 ετών και άνω. Όλες τους πρέπει να έχουν λάβει μια δόση του εμβολίου εντός 28 ημερών από την τελευταία περίοδο πριν από την εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, η εταιρεία θα παρακολουθήσει και την πορεία της υγείας των βρεφών των γυναικών αυτών, για διάστημα ενός έτους μετά από τη γέννησή τους, για πιθανές επιπτώσεις.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συστήνουν στις έγκυες να εμβολιάζονται μετά από συνεννόηση με το γιατρό τους.