ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΝΑΠ: Πενταπλάσιες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Ανεμβολίαστοι το 70% από αυτούς

ΕΙΝΑΠ: Πενταπλάσιες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Ανεμβολίαστοι το 70% από αυτούς

Για την πίεση που έχει αρχίσει να δέχεται εκ νέου το σύστημα υγείας μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σε σημερινές δηλώσεις της στο MEGA, η κ. Παγώνη τόνισε ότι μέσα σε μία εβδομάδα πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα το νοσοκομείο «Γεννηματάς» είχε 5 εισαγωγές λόγω Covid, ενώ σήμερα το πρωί, μετά το τέλος της εφημερίας, οι εισαγωγές είχαν φτάσει τις 25.

Την ίδια ώρα, οι περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους. Το 70% των εισαγωγών δεν είναι εμβολιασμένοι, ενώ το 30% έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση. «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν βλέπει ηλικίες», υπογράμμισε η κ. Παγώνη, καθώς οι ασθενείς είναι από 27 έως 85 και 90 ετών.

«Εάν συνεχίζουμε έτσι, το peak θα φτάσει πολύ νωρίτερα από τον Αύγουστο», προειδοποίησε και τόνισε πως η κατάσταση έχει αρχίσει να δυσκολεύει. «Θα αρχίσει μία πίεση στο σύστημα που δεν ξέρω που θα βγει. Εάν προχωρήσουμε έτσι, θα ξεπεράσουμε τις 300 και 400 εισαγωγές την μέρα» είπε.

Η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι δεν θα αποφύγουμε την τρίτη δόση του εμβολιασμού, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι με εμβόλιο mRNA.

 «Εάν κατορθώσουμε μέχρι τέλη Αυγούστου και φτάσουμε το 80% εμβολιασμένων, μπαίνουμε σε ένα ασφαλή χειμώνα. Αν δεν το πετύχουμε, γυρίζουμε πίσω. Σε lockdown δεν θα μπούμε, εκτός αν υπάρχουν μερικές περιοχές ή πόλεις που θα μπουν για μερικές μέρες. Δεν αντέχει η οικονομία αλλά lockdown», κατέληξε.