ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Shop & Trade, οι λογιστικές επανεκτιμήσεις, ο υπέρογκος δανεισμός και η «σκιά» της Folli Follie

Με βάση τις παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών, οι λογιστικοί χειρισμοί, οι διαδοχικές επανεκτιμήσεις και ο υπέρογκος δανεισμός της εταιρείας, είναι μεταξύ των σημείων που πρέπει να απαντηθούν και να διερευνηθούν.

Η Shop & Trade, οι λογιστικές επανεκτιμήσεις, ο υπέρογκος δανεισμός και η «σκιά» της Folli Follie

Η Shop & Trade δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η εμπορική και βιομηχανική εταιρεία ενδυμάτων διανομής και παροχής υπηρεσιών που δημιούργησαν προ 27 ετών η Μαριάννα Φούντα και ο Γιώργος Σουρανάκης, και η οποία μέσα σε τρεις δεκαετίες δημιούργησε ένα χαρτοφυλάκιο brands που έφερε επανάσταση στην ελληνική μόδα.

Η Shop & Trade έχει σήμερα παρουσία στην αγορά χονδρικής, διανέμοντας περισσότερα από 40 brands σε περισσότερους από 1.100 πελάτες σε Ελλάδα, Κύπρο και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ στη λιανική διατηρεί ένα δίκτυο ιδιόκτητων καταστημάτων, franchise και corners πολυκαταστημάτων, από τα οποία διανέμει ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ, αθλητικά είδη και wellness brands.

Παράλληλα, διανέμει τα προϊόντα της μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος bloobox.gr. Εν μέσω πανδημίας, το 2020, η Shop & Trade είχε κύκλο εργασιών 50 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 ο τζίρος της είχε ανέλθει σε 57 εκατ. ευρώ.

Παρά το φαινομενικά επιτυχημένο story της εταιρείας, την τελευταία τριετία η διοίκηση της έχει προχωρήσει σε διαδοχικές λογιστικές επανεκτιμήσεις που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr