ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Cancer Week Conference: Οι εξελίξεις και οι προκλήσεις γύρω από τον καρκίνο

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχίας, έτσι και φέτος από 18 έως 22 Οκτωβρίου το «CANCER WEEK», η εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του καρκίνου ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, για να παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις και τις προκλήσεις γύρω από τον Καρκίνο.

Cancer Week Conference: Οι εξελίξεις και οι προκλήσεις γύρω από τον καρκίνο

Διευρύνοντας τη θεματολογία του και σε θέματα που έχουν προκύψει λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού, το συνέδριο θα παρουσιάσει διαδοχικά στις 5 ημέρες διοργάνωσης:

1η ημέρα: Οι πολιτικές υγείας για τον καρκίνο στην περίοδο του Κορωνοϊού

2η ημέρα: Καρκίνος του πνεύμονα

3η ημέρα: Αιματολογικές Κακοήθειες

4η ημέρα: Γυναικολογικοί Καρκίνοι

5η ημέρα: Νεοπλάσματα του Πεπτικού Συστήματος

Το Cancer Conference διοργανώνεται από το Health Daily και τη BOUSSIAS από το 2014 και αποτελεί ένα μοναδικό φόρουμ διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης της ακαδημαϊκής κοινότητας, των γιατρών, ασθενών, ερευνητών και στελεχών της φαρμακευτικής βιομηχανίας, με στόχο να συζητηθούν τα νεότερα για όλες τις εξελίξεις γύρω από τον καρκίνο, οι νέες καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις καθώς και όλα τα θέματα πολιτικής υγείας προς όφελος του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και των ασθενών.

Σημαντική συμβολή στο κύρος του συνεδρίου αποτελεί η Επιστημονική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για όλους όσους ασχολούνται τόσο σε θεσμικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο με τον καρκίνο, ενώ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου αλλά και εξειδικευμένου κοινού.

Μέσα από την παρουσίαση των πιο καινοτόμων μεθόδων θεραπείας στους βασικούς καρκίνους, η φετινή Εβδομάδα Καρκίνου θα προσφέρει μια πλατφόρμα για τη συζήτηση νέων μοντέλων παροχής φροντίδας και αποζημίωσης που δίνουν έμφαση στην αξία και τη φροντίδα του ασθενή και θα καλωσορίσει στο τραπέζι όλους τους φορείς αλλά και το ευρύτερο κοινό με στόχο την ανταλλαγή απόψεων αλλά και την καταγραφή των δυσλειτουργιών για τη βελτίωση του συστήματος υγείας.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκοί αλλά και εξέχοντες Έλληνες Ογκολόγοι, Παθολόγοι, Χειρουργοί, Ακτινοθεραπευτές, και άλλοι εξέχοντες επιστήμονες, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, οι οποίοι θα συζητήσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον καρκίνο.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Κώστας Συρίγος, Καθηγητής Παθολογίας & Παθολογικής Ογκολογίας, Διευθυντής 3ο Τμήμα Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο ‘Σωτηρία’, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Αναπλ. Καθηγητής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή του Πίτσμπουργκ, ΗΠΑ, Επισκέπτης Καθηγητής Θωρακικής Ογκολογίας, Ιατρική Σχολή Yale, ΗΠΑ.

Δείτε τα Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής εδώ

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας Κυπριακής Δημοκρατίας, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, της EUROPA DONNA Κύπρου, της Εταιρείας Ογκολόγων - Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, της Ογκολογικής Εταιρίας Κύπρου, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Pharma Innovation Forum (PiF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο Cancer Week Conference μπορείτε να βρείτε εδώ.