ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαμηλότερος ο αριθμός των κρουσμάτων στις ηλικίες 4-18 την πρώτη εβδομάδα έναρξης των σχολείων

Συγκρίνοντας τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την ηλιακή ομάδα 4-18 ετών για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που τα σχολεία ήταν κλειστά, με την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας σε ενημερωτικό του σημείωμα διευκρινίζει, ότι «ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων ήταν αρκετά χαμηλότερος».

Χαμηλότερος ο αριθμός των κρουσμάτων στις ηλικίες 4-18 την πρώτη εβδομάδα έναρξης των σχολείων

Ειδικότερα, τον Ιούλιο 2021 ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών ήταν 4.324 κατά μέσο όρο. Τον Αύγουστο 2021, ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ήταν 4.738 κατά μέσο όρο.

Από την άλλη, μεταξύ 13/9 και 19/9 καταγράφηκαν 3.559 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών. Δηλαδή, αναφέρει το υπουργείο «τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, είχαμε περίπου χίλια περισσότερα κρούσματα παιδιών από ό,τι την εβδομάδα που μας πέρασε».

Καταλήγει, ότι «είναι αξιοσημείωτο, ότι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παιδιών σημειώθηκε την εβδομάδα του 15Αύγουστου, όπου καταγράφηκαν 5.371 κρούσματα συνολικά».