ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκστρατεία ενημέρωσης για την αξία του θηλασμού από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Θηλασμός: Το απόλυτο δώρο ζωής», ξεκίνησε χθες ενημερωτική καμπάνια για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα του Μητρικού Θηλασμού.

Εκστρατεία ενημέρωσης για την αξία του θηλασμού από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ

Η καμπάνια διεξάγεται παράλληλα με τη δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου με τη διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού. Το υλικό με τα οφέλη του μητρικού θηλασμού θα διανεμηθεί σε 40 πολυσύχναστα σημεία: εμπορικά κέντρα, πλατείες και λαϊκές αγορές ενώ έχουν αναρτηθεί σχετικές αφίσες, σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια, στα δημαρχεία και στα αντίστοιχα ΚΕΠ των δήμων της Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης σε δήλωσή του τόνισε τη μέριμνα των παραπάνω φορέων για την προάσπιση της υγείας μητέρας και παιδιού, υπογραμμίζοντας ότι «ο θηλασμός αποτελεί ένα δώρο ζωής και θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προαγωγής της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ευρεία εφαρμογή του αποτελεί επένδυση για την υγεία των μελλοντικών γενεών».