ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα νεότερα δεδομένα για τον COVID-19 και την υγεία του παιδιού

300 παιδίατροι παρακολούθησαν το live webinar της Ευρωκλινικής Παίδων.

Τα νεότερα δεδομένα για τον COVID-19 και την υγεία του παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμη μια χρονιά η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων, η οποία πραγματοποιήθηκε με live διαδικτυακή μετάδοση το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, με βασικό στόχο να ενημερώσει έγκυρα και εμπεριστατωμένα τον ιατρικό κόσμο για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον COVID-19, καθώς και σύγχρονα παιδιατρικά θέματα, πάντα με επίκεντρο την υγεία του παιδιού.

Περισσότεροι από 300 παιδίατροι και λοιποί επιστήμονες παρακολούθησαν live το webinar και ενημερώθηκαν για το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού και την επίδρασή του στα παιδιά, καθώς και για σύγχρονα θέματα της παιδιατρικής, τα οποία εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την παιδιατρική επιστήμη όσο και για την καθημερινή κλινική πράξη. Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν «Εμβόλια COVID-19 στα παιδιά», «Παρατεινόμενο Εμπύρετο», «COVID-19 και αθλητισμός», «Διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση του παιδιού με δυσλιπιδαιμία από τον παιδίατρο», «Νεότερα δεδομένα για την δυσανεξία στη γλουτένη στα παιδιά» και πολλά ακόμα παιδιατρικά θέματα.

Το Webinar τίμησαν με τις ενδιαφέρουσες επιστημονικές τους παρουσιάσεις, καταξιωμένοι ιατροί της Ευρωκλινικής Παίδων, καθώς και διακεκριμένοι παιδίατροι της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και της Γ’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων, Ελένη Τσάπρα, δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσουμε στον παιδιατρικό κόσμο, όπως κάθε χρόνο, πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που έχουν σχέση τόσο με τον κορονοϊό, όσο και με τη σύγχρονη παιδιατρική. Παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας, νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το πολύ υψηλό επιστημονικό επίπεδο όλων των ομιλιών και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την παιδιατρική κοινότητα για την επόμενη χρονιά με ακόμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία».

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις ομιλίες.

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ:

Η Ευρωκλινική Παίδων, η μόνη παιδιατρική κλινική πιστοποιημένη Πανευρωπαϊκά ως «φιλική προς τους ασθενείς» (Patients’ Friendly Hospital), είναι μία αμιγώς παιδιατρική κλινική στο κέντρο της Αθήνας. Από την έναρξη της λειτουργίας της το 2002, οι καταξιωμένοι ιατροί της και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους με ευαισθησία και αγάπη σε περισσότερα από 450.000 παιδιά που έχουν νοσηλευτεί ή έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων με την υποστήριξη τμημάτων και εξειδικευμένων κέντρων όπως ενδεικτικά είναι το Παιδιατρικό, το Παιδοχειρουργικό, το τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, το Καρδιολογικό, το Πνευμονολογικό, το Ορθοπεδικό, το Οφθαλμολογικό, το Ωτορινολαρυγγολογικό, το Γαστρεντερολογικό, το Διαβητολογικό κ.α.

Επιπλέον τα πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης που εφαρμόζονται είναι τα: ΕΝ ISO 9001:2015, ΕΝ 15224:2012 και ΕΝ ISO 22000: 2005.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ