ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1 νεκρός και 2 τραυματίες από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη

Τη σορό ενός ατόμου εντόπισαν πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στην κλινική Covid στο δεύτερο όροφο του πέτρινου κτιρίου του νοσοκομείου Παπανικολάου.

1 νεκρός και 2 τραυματίες από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε 30 λεπτά για να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9:00 το πρωί, στον θάλαμο 206, του δεύτερου ορόφου της πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, που λειτουργεί ως μονάδα COVID-19, δίχως να επεκταθεί σε άλλους θαλάμους, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχιπύραρχος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Δαδούδης.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρός, από τους πυροσβέστες, ο ένας από τους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στον συγκεκριμένο θάλαμο, ενώ οι άλλοι δύο ασθενείς εγκαυματίες, διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και ο ένας μάλιστα είναι διασωληνωμένος.

«Η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εντός του θαλάμου, αυτό σημαίνει πως η καύσιμη ύλη ήταν αρκετή και δημιούργησε ένταση στη φωτιά. Κύριο μέλημά μας ήταν να περιορίσουμε τη φωτιά και παράλληλα όταν διαπιστώσαμε ότι πρέπει να προβούμε και σε διασώσεις, στήσαμε επιχείρηση μεταφοράς και διάσωσης των ασθενών, με κρεβάτια και καρότσια με τη βοήθεια του προσωπικού της κλινικής του νοσοκομείου», ανέφερε ο κ Δαδούδης.

Τριάντα πέντε διασώσεις και μεταφορές από τους πυροσβέστες

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 35 διασώσεις και μεταφορές από τους πυροσβέστες όπως σημείωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής του νόμου Θεσσαλονίκης. Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν τη φωτιά, ήταν οι φύλακες του νοσοκομείου που επιχείρησαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά με πυροσβεστήρες δίχως όμως να τα καταφέρουν διότι υπήρχαν πυκνοί καπνοί και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τους θαλάμους.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ενώ τα ακριβή αίτια διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.